Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cretisoara, remediu naturist pentru afectiunile ginecologice

de Sunt Fericita la 2017-01-27
Cretisoara, remediu naturist pentru afectiunile ginecologice
Numita si Planta Doamnelor sau Iarba Maicii Domnului, cretisoara este, alaturi de coada soricelului, un medicament minune pentru majoritatea afectiunilor ginecologice. Stiai ca aceasta planta este folosita pentru a calma crampele menstruale, simptomele menopauzei si are proprietatea de a regla ciclul menstrual?


Cretisoara este cunoscuta mai ales ca planta de leac pentru femei.  Este folosita din cele mai vechi timpuri in medicina naturista atat pentru uz intern, cat si extern, pentru vindecarea inflamatiilor organelor pelviene, hernie, febra, dureri de cap, etc. Frunzele de cretisoara contin fitosteroni si un continut ridicat de taninuri si din acest motiv aceasta planta este utilizata in diverse afectiuni ale aparatului genital feminin.

Previne aparitia cancerului la san, a cancerului ovarian si trateaza cu succes durerile menstruale si afectiunile genitale. Se prepara o infuzie din 1 lingurita de planta la o cana cu apa.

Recomandata pentru ovare si uter, cretisoara te ajuta sa scapi de cele mai neplacute probleme.
Baile de sezut cu cretisoara duc la vindecarea afectiunilor ginecologice. Cretisoara, impreuna cu coada soaricelului trateaza cu succes problemele legate de menstruatia dureroasa, neregulata sau abundenta.

Pentru menstruatii abundente este indicat urmatorul remediu naturist: o lingurita de tinctura de cretisoara se dilueaza in jumatate de pahar de apa (se bea de 3 ori pe zi).
Contra hemoragiilor interne si uterine sa administreaza zilnic 4-6 lingurite de pulbere din frunze uscate si macinate.
Ceaiul de cretisoara este un remediu naturist care vindeca o gama larga de afectiuni:
- reumatism;
- obezitate si celulita;
- insomnie;
- epilepsie;
- hemoroizi;
- anemie;
- diabet zaharat;
- atrofie musculara.
Pentru tratarea acestor afectiuni este bine sa bei zilnic 3 cani cu ceai de cretisoara, cu 30 de minute inainte de mesele principale.

Cretisoara - alte beneficii pentru sanatate
1. Preparatele pe baza de cretisoara nu se folosesc doar in tratarea afectiunilor ginceologice, ci si in scop cosmetic. Pentru fermitatea sanilor se aplica zilnic pe piept comprese cu infuzie de cretisoara.
2. Pulberea de cretisoara se obtine prin macinarea plantei uscate si este recomandata in tratamentul afectiunilor digestive.
3. Dupa extractii dentare, ceaiul de cretisoara este recomandat pentru a calma durerea. Dupa ce clatesti gura cu ceai, rana se inchide in decursul unei zile.
4. De asemenea, planta are efecte benefice asupra bolilor dermatologice (rani, varice, intepaturi de insecte, etc). Datorita proprietatilor astringente si antiinflamatoare, planta ajuta la prevenirea infectarii ranilor.
5. Pentru tratarea varicelor, pentru celulita si vergeturi se aplica de 3 ori pe zi comprese cu infuzie de cretisoara.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.18 din 5 - 60 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicina naturista

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0