Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cromoterapie: culorile si influentele lor asupra unor functii organice

Cromoterapie: culorile si influentele lor asupra unor functii organice
Cum ne influenteaza culorile nu doar starea de spirit, ci si functiile organice? Alb. Albul linisteste, scade intensitatea emotiilor de orice natura (negative sau pozitive), reducand implicit si nivelul de stres. Actioneaza ca sedativ, putand induce o usoara stare de somnolenta. Lumina alba naturala are darul de a armoniza functionarea organismului. Rosul stimuleaza sistemul nervos si creste tensiunea sanguina. In plus, rosul stimuleaza metabolismul si imunitatea si este hipertermiant (creste temperatura organismului). Oranj – este culoarea creativitatii, cu efect tonifiant asupra functiilor cognitive. Are si el un efect hipertermiant, ceva mai slab decat rosul. Stimuleaza digestia si pofta de mancare. Galben – este culoarea care stimuleaza apetitul prin excelenta (mai mult decat portocaliul) si digestia. Galbenul mai stimuleaza atentia si functiile hepatice. Verdele este culoarea recomandata celor afectati de astenie, nevroze, neliniste si teama, oboseala psihica in general, ajutand si in cazul oboselii fizice. Verdele are o usoara influenta de scadere a tensiunii sanguine. Albastrul calmeaza, relaxeaza, diminueaza sau chiar alunga emotiile negative, potentandu-le pe cele pozitive. La nivelul functiilor organice, albastrul este hipotensivul prin excelenta si are efect hipotermiant (de scadere a temperaturii corporale). Albastrul scade pofta de mancare. Indigo – are un usor efect anestezic si stimuleaza imunitatea. Violet – potenteaza emotiile negative, dar si intuitia. Sfaturi utile: - daca doriti sa slabiti sau aveti dificultati in mentinerea greutatii (tendinta de ingrasare), culoarea predominanta in bucatarie si culoarea veselei este indicat sa fie albastrul, in 2 sau 3 nuante; - pentru dormitor, albul este culoarea cea mai potrivita. De evitat sunt rosul, portocaliul si verdele inchis. Vernilul, in schimb, poate fi folosit pentru dormitor; - camera de studiu a copiilor este indicat sa fie decorata cu tablouri/ ornamente in care sa predomine portocaliul; - daca sunteti hipertensiv, evitati in locuinta dumneavoastra folosirea excesiva a decoratiunilor rosii sau/ si portocalii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.6 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre culorile

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alb

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rosul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre verdele

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre albastrul

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0