Daca nu ai un steamer, pune o oala cu apa pe foc si ea o sita sau o strecuratoare pentru legume. Ai grija ca apa sa fie sub sita/strecuratoare. Cand incepe sa fiarba apa, pune legumele in sita/strecuratoare si adauga si un capac. Daca acesta din urma acopera intreaga deschidere a oalei, trage-l un pic pe o parte, pentru a-i permite aburului sa scape.
Cat despre timpul de preparare, fiecare leguma are propriile ei nevoie, in functie de marime si consistenta. Iti oferim mai jos un scurt ghid util:
Sparanghel: 4 minute pentru tije subtiri. Mai lasa un minut, doua, pentru tijele groase.
Broccoli: cinci minute. Uita-te cand verdele devine inchis si vei sti cand este gata.
Verzisoare de Bruxelles/brussels sprouts: aproximativ 10 minute.
Morcovi: trebuie taiati in fasii de jumatate de centimetru si apoi fierti la abur sase-opt minute,
Conopida: sase minute,
Fasolea verde: cinci minute,
Mazarea: trei minute,
Zucchini: sase-sapte minute.
Sursa. About.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
