Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta de humus de casa: cum sa o faci ca sa iasa mai buna ca cea din comert

de Viorica Ghinea la 2021-04-26
Reteta de humus de casa: cum sa o faci ca sa iasa mai buna ca cea din comert
Invata sa faci unul dintre cele mai iubite preparate libaneze! Iata o reteta de humus de casa delicioasa asa cum nu vei gasi niciodata in comert. Descopera in randurile urmatoare care este secretul unei combinatii culinare de succes!


Ingrediente necesare pentru reteta de humus de casa


-  o conserva de naut;

- un sfert de cana de tahini (pasta de susan);

- sucul proaspat stors de la o lamaie;

- un graunte de usturoi (poti sa adaugi si mai multi, in functie de preferintele pe care le ai);

- doua linguri de ulei de masline ori de floarea-soarelui;

- o jumatate de lingurita de chimen macinat;

- sare;

- 2-3 linguri de apa.

Cum prepari reteta de humus de casa


Pentru inceput, desfa conserva de naut si strecoara boabele, dupa care trece-le pe sub cateva jeturi de apa. Indeparteaza cojile boabelor pentru a te bucura de o compozitie cat mai fina.

Dupa aceea pune pasta de susan intr-un robot de bucatarie si adauga si sucul stors de la o lamaie. Combina ingredientele timp de un minut, dupa care curata pasta de pe peretii recipientului. Da drumul din nou procesorului pentru 30 de secunde. La final, compozitia trebuie sa fie fina si sa aiba o culoare deschisa.

Curata usturoiul, apoi piseaza-l si pune-l in robotul de bucatarie. Dupa aceea pune doua linguri de ulei, chimen si presara un praf de sare. Porneste procesorul inca un minut, pana se combina bine toate ingredientele.

Spre final, pune si boabele de naut in doua etape, curatand bine de fiecare data peretii robotului de bucatarie. Adauga putina apa pentru ca humusul sa iasa mai pufos.

Depoziteaza humusul de casa intr-un recipient si acopera-l cu o folie de plastic, apoi introdu-l in frigider.
Nu uita ca nu poti pastra preparatul mai mult de sapte zile. Dar daca il depozitezi in congelator, acesta poate rezista si o luna.

Serveste humusul de casa cu putin ulei si paprika presarate pe deasupra.

Prepara si tu aceasta reteta de humus de casa! Vei fi atat de impresionata incat nu iti vei dori sa incerci alta dupa aceea.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.07 din 5 - 42 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre humus

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete culinare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre naut

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0