Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta de humus de casa: cum sa o faci ca sa iasa mai buna ca cea din comert

de Viorica Ghinea la 2021-04-26
Reteta de humus de casa: cum sa o faci ca sa iasa mai buna ca cea din comert
Invata sa faci unul dintre cele mai iubite preparate libaneze! Iata o reteta de humus de casa delicioasa asa cum nu vei gasi niciodata in comert. Descopera in randurile urmatoare care este secretul unei combinatii culinare de succes!


Ingrediente necesare pentru reteta de humus de casa


-  o conserva de naut;

- un sfert de cana de tahini (pasta de susan);

- sucul proaspat stors de la o lamaie;

- un graunte de usturoi (poti sa adaugi si mai multi, in functie de preferintele pe care le ai);

- doua linguri de ulei de masline ori de floarea-soarelui;

- o jumatate de lingurita de chimen macinat;

- sare;

- 2-3 linguri de apa.

Cum prepari reteta de humus de casa


Pentru inceput, desfa conserva de naut si strecoara boabele, dupa care trece-le pe sub cateva jeturi de apa. Indeparteaza cojile boabelor pentru a te bucura de o compozitie cat mai fina.

Dupa aceea pune pasta de susan intr-un robot de bucatarie si adauga si sucul stors de la o lamaie. Combina ingredientele timp de un minut, dupa care curata pasta de pe peretii recipientului. Da drumul din nou procesorului pentru 30 de secunde. La final, compozitia trebuie sa fie fina si sa aiba o culoare deschisa.

Curata usturoiul, apoi piseaza-l si pune-l in robotul de bucatarie. Dupa aceea pune doua linguri de ulei, chimen si presara un praf de sare. Porneste procesorul inca un minut, pana se combina bine toate ingredientele.

Spre final, pune si boabele de naut in doua etape, curatand bine de fiecare data peretii robotului de bucatarie. Adauga putina apa pentru ca humusul sa iasa mai pufos.

Depoziteaza humusul de casa intr-un recipient si acopera-l cu o folie de plastic, apoi introdu-l in frigider.
Nu uita ca nu poti pastra preparatul mai mult de sapte zile. Dar daca il depozitezi in congelator, acesta poate rezista si o luna.

Serveste humusul de casa cu putin ulei si paprika presarate pe deasupra.

Prepara si tu aceasta reteta de humus de casa! Vei fi atat de impresionata incat nu iti vei dori sa incerci alta dupa aceea.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.07 din 5 - 42 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre humus

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete culinare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre naut

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016