Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dieta alcalina: in ce consta si ce impact are asupra sanatatii

de Alina Ilie la 2023-06-14
Dieta alcalina: in ce consta si ce impact are asupra sanatatii
Dieta alcalina ar trebui luata in considerare pentru a reduce riscul de boli cu incidenta frecventa in randul populatiei, cum ar fi hipertensiunea, diabetul, astmul, etc. In plus fata de reducerea riscului de boli, o dieta alcalina poate contribui si la rezolvarea unor probleme care afecteaza sanatatea de zi cu zi, cum ar fi durerile de cap, oboseala, problemele digestive, acneea si chiar respiratia urat mirositoare.


Daca vrei sa urmezi dieta alcalina va trebui sa stii ce alimente iti ajuta corpul in acest sens. Exista cinci minerale alcaline cheie asupra carora ar trebui sa te concentrezi in timp ce incerci sa echilibrezi nivelul pH-ului. Acestea sunt calciu, potasiu, magneziu, fier si mangan.

Anumite alimente care pot cauza aciditate in corp includ zaharurile rafinate si cerealele procesate. Pe de alta parte, componentele alcaline includ vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Ideea este sa combini alimentele usor acide cu alimente alcaline pentru a crea un PH echilibrat in corpul tau.

Ar trebui sa incepi prin a introduce in dieta in principal fructe si legume si sa elimini bauturile racoritoare, zaharul rafinat si toate alimentele procesate. Substantele nutritive din aceste alimente alcaline te vor ajuta sa scapi de inflamatii si toxine care contribuie la aciditate.

Alimente alcaline sanatoase


Daca simti ca ai o dieta dezechilibrata si consumi prea multe alimente care produc aciditate, precum carne procesata, lactate, zahar rafinat, antibiotice si prea putine alimente alcaline, precum fructe si legume, atunci arunca o privire la aceasta lista si vezi daca poti creste aportul de alimente alcaline.
 
Migdale si lapte de migdale
 
Acestea se afla constant pe lista celor mai sanatoase alimente de consumat si sunt si alimente alcaline. Migdalele au fost asociate cu imbunatatirea sanatatii creierului, scaderea nivelului de colesterol si pierderea in greutate. Sunt o gustare excelenta pe care o poti lua oriunde, fiind o optiune ideala atunci cand ai pofta sa mananci ceva.
 
Amarant
 
Amarantul este una din putinele cereale ce contine fitosteroli, ce reduc riscul dezvoltarii celulelor canceroase in organism.
Pe langa faptul ca este un aliment care produce alcalinitate, este cunoscut si pentru continutul ridicat de proteine, precum si pentru continutul bogat in vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea generala. 
 
Anghinare
 
Unul dintre motivele pentru care nu trebuie sa iti lipseasca din meniu este alcalinitatea, care ajuta la cresterea nivelului PH-ului in corp. Anghinarele sunt pline de antioxidanti si ajuta la purificarea ficatului, facilitand digestia. 

Avocado si ulei de avocado
 
Nu este surprinzator faptul ca avocado se afla pe lista noastra de alimente alcaline. Aceasta se regaseste pe orice lista de superalimente, deci stii ca are o valoare nutritionala ridicata. Avocado este bogat in potasiu, precum si in grasimi sanatoase, si, in plus fata de ajutorul adus in mentinerea unui mediu alcalin in corp, mai obtii si alte beneficii. De asemenea, poti utiliza ulei de avocado in locul altor uleiuri care nu ofera niciun beneficiu alcalin sau, mai rau, care produc aciditate in corp.
 
Si condimentele pe care le folosesti in mancare au efect asupra pH-ului corpului. Busuiocul este unul dintre acele condimente care sustin un mediu alcalin si are, de asemenea, un continut impresionant de substante nutritive, cum ar fi flavonoidele. 
 
Sfecla rosie
 
Motivul pentru care este un leguma importanta de inclus in dieta este faptul ca are in componenta betalaina, un fitonutrient cu proprietati antiinflamatorii. Poti consuma sfecla rosie ca garnitura, poti sa o adaugi in salate, in smoothie-uri sau chiar sa prepari prajituri cu ea! 
 
Broccoli
 
Broccoli este una dintre acele legume care are o mare valoare nutritionala incat nu este surprinzator faptul ca este intotdeauna recomandata sa o consumi. Este bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, iar capacitatea sa de a-ti tine corpul intr-un mediu alcalin este inca un motiv in plus pentru a-l include in dieta ta.
 
Morcovi
 
Morcovii sunt alimente alcaline excelente, sunt bogati in vitamina A, fibre si potasiu. Consumul de morcovi poate contribui la imbunatatirea sanatatii ochilor, a sistemului imunitar si la mentinerea unui nivel optim de hidratare. Poti adauga morcovi in salate, sucuri sau ii poti consuma cruzi ca gustare sanatoasa.
 
Varza kale
 
Este una dintre cele mai sanatoase legume pe care le poti consuma si, in plus, este si alcalina. Varza kale este bogata in vitaminele A, C si K, precum si in minerale precum calciu, potasiu si magneziu. Poate fi adaugata in sucuri verzi, salate, smoothie-uri sau poate fi consumata ca garnitura.
 
Aceasta este doar o lista scurta de alimente alcaline pe care le poti include in dieta ta. Exista multe alte optiuni, cum ar fi pepenele verde, castravetii, spanacul, lamaile si multe altele. Cand iti planifici dieta, incearca sa ai un echilibru intre alimentele alcaline si cele acide si asigura-te ca vei consuma o varietate de alimente sanatoase pentru a obtine toti nutrientii de care ai nevoie.

 
Sursa: healthwholeness.com/
Foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta alcalina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente alcaline

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0