Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum influenteaza plantele puterea de concentrare la serviciu

de Ana-Maria Tudor la 2014-09-08
Cum influenteaza plantele puterea de concentrare la serviciu
Petrecem din ce in ce mai multe ore la birou, avem un volum tot mai mare de munca, iar factorii de stres sunt deja evidenti. O incapere in care lucreaza, respira si vorbesc intre 5-10 oameni in acelasi timp nu face altceva decat sa influenteze negativ starea de spirit si puterea de concentrare.


Oamenii de stiinta arata ca plantele folosite la decorarea spatiilor de lucru pot creste productivitatea cu 15%, iar angajatii au o perceptie pozitiva asupra calitatii aerului, se pot concentra mai bine si sunt mai multumiti de mediul lor de lucru,

Cercetatorii spun ca acesta este primul studiu care investigheaza diferentele dintre un spatiu de lucru "verde" si unul decorat minimalist, cu putin mobilier si fara nicio planta, potrivit dailymail.co.uk.

Oamenii de stiinta au studiat efectele includerii plantelor in spatiul de lucru asupra perceptiei calitatii aerului, concentrarii si satisfactiei la locul de munca si au monitorizat gradul de productivitate timp de mai multe luni, in doua cladiri de birouri din Marea Britanie si Olanda.

Potrivit studiului, investitiile in decorarea birourilor cu plante sunt recuperata prin cresterea calitatii vietii si a productivitatii angajatilor.

 "Simpla imbogatire cu plante a dus la o crestere a productivitatii cu 15%, o cifra care se inscrie in limitele observate cu ocazia altor studii efectuate in laborator. Aceasta concluzie contrazice filosofia economica si politica actuala, dar si tehnicile moderne de management «simplu», insa cu toate acestea indica o cale catre un mediu de lucru mult mai placut, mai confortabil si mai profitabil", a declarat Marlon Nieuwenhuis.

Cercetatorii au descoperit ca angajatii din spatiile de lucru decorate cu plante au fost mai satisfacuti de munca lor, au raportat grade mai mari de concentrare si o perceptie pozitiva privind calitatea aerului.

"Filosofia minimalista a influentat o gama variata de domenii organizationale. Cercetarea noastra pune sub semnul intrebarii ideea larg raspandita ca 'mai putin este mai mult'. Uneori, mai putin este doar mai putin", a explicat si profesorul Alex Haslam de la Facultatea de Psihologie din cadrul University of Queensland.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre flori

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre munca la birou

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0