Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 de utilizari neasteptate ale scortisoarei

7 de utilizari neasteptate ale scortisoarei
Nimic nu ne aduce mai mult aminte de sarbatorile de iarna decat mirosul de scortisoara: ceai cu scortisoara, vin fiert cu scortisoara, biscuiti cu scortisoara. Dar de ce sa restrange, aroma binecuvantata a acestui condiment pentru Craciun? Scortisoara este unul din cele mai vechi condimente cunoscute umanitatii si este considerata de multe culturi ca avand proprietati vindecatoare. Iar multe dintre beneficiile sale deriva din proprietatile sale antifungice, antibacteriene si antioxidante.


Scortisoara este foarte puternica si te ajuta sa fii sanatoasa. Fie ca o mirosi, ca o ingeri sau o aplici pe piele, beneficiile ei sunt foarte reale. Incearca sa o incorporezi rutinei zilnice. Nu stii cum sa incepi? Iata mai jos cateva trucuri.
1. Scortisoara creste puterea mintii.
S-a descoperit ca mirosul de scortisoara amplifica functia cognitiva si memoria. Poarta un baton de scortisoara cu tine si miroase-l de fiecare data cand ai nevoie sa te concentrezi, la scoala sau la munca. Sau pune scortisoara macinata in cafeaua sau cerealele de dimineata pentru a fi alerta mai multa vreme.
2. Scortisoara reduce colesterolul.
Beltsville Human Nutrition Research Center a efectuat un studiu pe durata a 40 de zile in randul unui grup test de pacienti diabetici. Dupa ce acestia au primit un sfert de lingurita de scortisoara pe zi, s-a observat cum nivelurile de trigliceride, colesterol si LDL au scazut.
3. Scortisoara te scapa de durere.
Scortisoara este folosita la tratarea durerii, pentru ca interactioneaza cu prostaglandina care contribuie la contractarea si relaxarea muschilor.
4. Scortisoara alunga moliile.
Rupe 3-4 batoane de scortisoara si combina-le cu ½ cana de cuisoare si ½ cana de boabe de piper. Umple saculete cu 1 lingura din amestec si pune-le sub lenjeria intima sau in dulap pentru a scapa de molii.
5. Scortisoara e buna ca tratament pentru diabet.
In acelasi studiu amintit mai sus, in cadrul caruia pacientii de diabet au primit un sfert de lingurita de scortisoara zilnic, timp de 40 de zile, cercetatorii au observat ca nivelul glicemic a sczut cu 30%. In alt studiu, publicat in Fertility and Sterility in 2007, cercetatorii le-au dat extract de scortisoara la jumatate din participanti si placebo celeilalte jumatati. Dupa o perioada de opt saptamani, subiectii care au primit extract de scortisoara au demonstrat o rezistenta mai scazuta la insulina.
6. Scortisoara si scaderea in greutate.
Datorita eficientei scortisoarei in reducerea rezistentei la insulina, ea tripleaza capacitatea insulinei de a metaboliza zaharul din sange. Condimentul reduce astfel pofta de mancare si pe cea de dulce, ceea ce duce la scadere in greutate. In special pentru diabetici, carora le este greu sa slabeasca, scortisoara devine un instrument util.
7. Scortisoara ca ajutor la menstruatie.
Scortisoara este folosita de secole pentru a le ajuta pe femeile cu menstruatie abundenta, cauzata fie de endometrioza, fibrom uterin, adenomioza sau menoragie primara, fie de nastere, avort spontan sau alte afectiuni legate de fertilitate.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scortisoara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reducerea colesterolului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0