Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa cresti un copil fericit? Cu zambete, optimism, compasiune, libertate si grija (1)

Cum sa cresti un copil fericit? Cu zambete, optimism, compasiune, libertate si grija (1)
Meseria de parinte e grea, si asta mai ales pentru ca ne dorim sa crestem copii fericiti, inteligenti si sanatosi, sociabili si bine adaptati la viata actuala. Psihologia copilului ne da cateva indicii pentru a realiza acest lucru, pornind de la ideea de a educa si nu disciplina. Iata zece sfaturi despre cum sa cresti un copil fericit...


Fii amuzanta
Distractia si momentele haioase pe care le impartasesti cu copilul tau il ajuta sa se pregateasca pentru o mai buna adaptare in societate. Atunci cand parintii glumesc si se prefac a fi diferite personaje, copii invata noi metode de a fi creativi, de a se imprieteni mai usor cu alti copiii si de a face fata stresului. Da frau liber imaginatiei si joaca-te cat mai haios cu micutul tau. Cum sa cresti un copil fericit, daca nu cu veselie, optimism si momente amuzante?

Fii optimista
Nu ne miram de ce o atitudine optimista este potrivita pentru copil. Parintii care isi exprima emotiile negative in fata copiilor sau care ii bruscheaza ii transforma in copii agresivi inca de la gradinita. Vestea si mai rea este ca toate aceste comportamente agresive manifestate de la 5 ani sunt un semn clar ca acel copil va deveni un adult la fel de agresiv, inclusiv cu persoanele apropiate. Sfatul psihologilor este ca, daca observi ca supararea ta il face pe copil sa fie agresiv, lucru care te enerveaza si mai mult, fa orice iti sta in putinta sa distrugi acest cerc vicios.

Invata-l pe copil sa nu se judece prea aspru
Ca parinte, e greu sa nu ajungi la un moment dat sa te simt vinovat pentru ceva. Cercetarile au arata ca auto-compasiunea este o aptitudine de viata foarte importanta, care ii ajuta pe oameni sa ramana neclintiti in fata provocarilor. Auto-compasiunea implica abilitatea de a face fata sentimentelor si emotiilor fara a fi luat de val sau a le reprima, empatia si axarea pe rezolvarea de probleme. Parintii care nu se judeca foarte aspru pentru orice greseala devin un exemplu pentru copiii lor, care invata astfel cum sa faca fata problemelor.

Nu ingradi libertatea copiilor
Atunci cand copilul se simte pregatit sa plece de acasa, nu il tine langa tine cu orice pret. Copii cu parinti mereu aproape, care sunt constant verificati sau ajutati, devin adulti anxiosi, prea mult constienti de sine si mai putin deschisi la experientele noi decat copiii cu parinti relaxati, care arata ca au incredere in odraslele lor.

Nu lasa casnicia pe planul doi
Daca esti casatorita, nu lasa relatia cu sotul sa cada pe planul secundar din momentul in care se naste copilul. Cuplurile care sufera de instabilitate conjugala sau iau in considerare posibilitatea unui divort, fara sa vrea le transmit si copiilor temerile si stresul lor, care se manifesta apoi in probleme si tulburari de somn. Un studiu din 2011, publicat in revista Child Development arata ca un copil de 9 luni ai carui parinti au probleme in casnicie, dezvolta tulburari de somn pana in 18 luni.

Ai grija de tine
Daca te simti deprimata, vorbeste cu o prietena, cere ajutorul cuiva. Pentru sanatatea ta  si de dragul copilului tau, nu te lasa nici pe tine pe locul doi. Mamele deprimate nu fac fata cerintelor meseriei de parinte si nu au cele mai bune reactii cand vine vorba de cresterea copilului lor, indiferent de cat de mult ii iubesc. Mamele deprimate care isi educa copii intr-un stil negativ, autoritar, extrem de strict, pot face un calvar din viata copilului pana in varsta prescolara. Copiii vor fi agresivi, neascultatori, rebeli, toate semne ale unei nevoi adevarate de afectiune si atentie pozitiva.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copiii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copilul

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016