Intarzierea satisfactiei: varsta prescolara este perioada in care copilul isi incepe dezvoltarea inteligentei emotionale, invata sa isi controleze dorintele si sa astepte recompensele.
Abilitati de comunicare: inca de la inceput, invata-l pe copil care sunt elementele de baza ale comunicarii nonverbare si emotionale (de exemplu, trebuie sa poata recunoaste corect emotiile de pe chipul oamenilor), ofera-i posibilitatea de a socializa si arata-i cum sa isi exprime sentimentele si afectiunea pentru ceilalti.
Scoala primara (6-11 ani)
Lucrul in echipa: copilul invata astfel cum sa isi coordoneze eforturile si sa conlucreze cu ceilalti membri ai echipei, capacitati care se deprind si se dezvolta mai ales prin practicarea unui sport de echipa sau acasa prin stimularea competitiei si jocuri.
Discursul in public: se refera la abilitatea de a-si exprima ideile clar si fara rusine in fata celorlalti (este in stransa legatura cu sociabilitatea).
Comportamentul corect si intelegerea diferitelor situatii sociale: copilul trebuie invatat cum sa se poarte corect in diferite situatii, atat acasa cat si in societate; el trebuie sa deprinda asa-numitele ''maniere'' sau calitatile celor ''7 ani de acasa'', care isi vor arata roadele pe tot parcursul vietii.
Sarcini pentru micul lider: cel mic se poate oferi voluntar sa il ajute pe profesor la diferite activitati in clasa, sa coordoneze proiecte sau grupe de elevi.
Scoala generala - adolescenta timpurie (12-14 ani)
Abilitati de auto-control: copilul invata sa se inteleaga mai bine pe sine, sa se priveasca cu un ochi critic si sa-si auto-evalueze capacitatile; asemenea unui lider, el isi poate stabili modele la care aspira si isi impune teluri pe care sa le atinga.
Sarcini de lider: acum are mai des ocazia de a coordona echipe de elevi si isi poate exersa mai bine abilitatile de vorbit in public.
Liceu - adolescenta tarzie (15-18 ani)
Abilitati de organizare: adolescentul poate coordona si chiar conduce proiecte complexe; activitatile extrascolare sau un eventual loc de munca sunt de mare ajutor in dobandirea acestor abilitati necesare unui lider.
Abilitati de motivare a celorlalti: aceasta este una din cele mai importante trasaturi ale unui lider; copilul trebuie sa invete sa ii motiveze pe ceilalti, sa delege diferite sarcini si sa monitorizeze lucrul celorlalti membrii ai echipei.
Facultate (19-22 ani)
Capacitatea de a crea o organizatie: fie ca e vorba de un grup pe o retea de socializare, fie ca e vorba de organizarea unui grup de voluntari.
Abilitatea de a superviza: poate fi invatata in activitatile de voluntariat, la job sau la practica.
Abilitati de conducere: sa fie capabil sa coordoneze mai multe aspecte ale unei activitati si chiar mai multe echipe.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 2.75
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!