Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 motive pentru a manca zilnic alimente bogate in potasiu

4 motive pentru a manca zilnic alimente bogate in potasiu
Din moment ce este mineralul aflat pe locul al treilea in ceea ce priveste cantitatea in organismul uman, exista si suficiente motive pentru a consuma zilnic alimente bogate in potasiu. Pentru a fi sanatoasa, ai nevoie de 3.500 miligrame de potasiu. Daca nu primesti suficient, s-ar putea sa manifesti semnele deficientei. Acestea includ oboseala, slabiciune musculara, reflexe inactive, ritm cardiac anormal, palpitatii, anemie, dureri severe de cap, tensiune ridicata, dureri intestinale si inflamari ale glandelor.


Pentru a obtine tot potasiul de care ai nevoie, mananca multi cartofi, telina, cartofi dulci, banane si migdale. Intre noi fie vorba, bananele nu sunt cea mai buna sursa de potasiu. Cartofii sunt aceasta.
Sa trecem inca o data in revista de ce este nevoie sa mananci alimente bogate in potasiu:
1. Reglarea tensiunii.
Cand ai niveluri scazute de potasiu, tensiunea scade si ajungi la hipoglicemie. Hipoglicemia este insotita de transpiratii, dureri de cap, slabiciune, tremuraturi si nervozitate. Chiar daca potasiul previne scaderea accentuata a glicemiei, li se recomanda chiar si diabeticilor sa creasca aportul de acest mineral. Si asta pentru ca el mentine glicemia constanta, prevenind variatiile de glucoza si insulina. Potasiul ajuta la reglarea glicemiei si ajutand organismul sa converteasca glucoza in glicogen care este stocat in muschi pentru energie musculara.
2. Prevenirea atacurilor cerebrale.
Un mar pe zi tine medicul la distanta, dar un cartof pe zi tine atacul cerebral la distanta. Ca vasodilatator, potasiul relaxeaza vasele de sange permitandu-i sangelui sa circule mai liber. Iar un atac cerebral are loc atunci cand fluxul sangvin nu ajunge intr-o parte a creierului si celulele nervoase mor din cauza lipsei de oxigen si de hrana. Permitand sangelui sa circule mai usor, potasiul previne deci atacul cerebral. Potasiul ajuta si ca oxigenul sa ajunga la creier, ceea ce stimuleaza activitatea neuronala si accentueaza abilitatile cognitive.
3. Sanatatea muschilor.
Potasiul este un mineral esential cand vine vorba de sanatatea muschilor. Mare parte din potasiul din corp este localizat in celulele musculare unde regleaza contractia musculara ajutand muschii sa se contracte si sa se relaxeze corespunzator. Potasiul ajuta si la cresterea celulelor musculare si ofera energie metabolica, importanta pentru forta muschilor. In ceea ce priveste sanatatea muschilor, potasiul ofera alinare in cazul crampelor musculare. 
4. Sanatatea mentala.
Pentru cei care au probleme cu stresul si anxietatea, potasiul poate fi de mare ajutor. El regleaza hormonii din organism, cortizolul si adrenalina de exemplu. Acestia sunt hormoni care sunt eliberati atunci cand se declanseaza raspunsul de tip ataca sau fugi. Daca organismul este constant supus stresului, ajungi la epuizare, scaderea imunitatii si probleme cu tiroida. Pentru a combate efectele negative ale stresului, asigura-te ca mananci alimente bogate in potasiu.
Nu trebuie sa subestimezi importanta unui sistem imunitar puternic. Poti avea mult mai multe beneficii decat ajutandu-te pur si simplu sa eviti cateva zile petrecute in pat din cauza durerilor articulare, durerilor de gat sau febrei violente. Ai putea descoperi brusc ca ai mult mai multa energie. Starea ta generala de sanatate se va imbunatati. Te vei simti mai fericit, mai prietenos si doritor de a obtine mult mai mult de la viata.
Afla cum sa fii si tu printre norocosi: 

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre potasiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente bogate in potasiu

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0