Pentru a obtine tot potasiul de care ai nevoie, mananca multi cartofi, telina, cartofi dulci, banane si migdale. Intre noi fie vorba, bananele nu sunt cea mai buna sursa de potasiu. Cartofii sunt aceasta.
Sa trecem inca o data in revista de ce este nevoie sa mananci alimente bogate in potasiu:
1. Reglarea tensiunii.
Cand ai niveluri scazute de potasiu, tensiunea scade si ajungi la hipoglicemie. Hipoglicemia este insotita de transpiratii, dureri de cap, slabiciune, tremuraturi si nervozitate. Chiar daca potasiul previne scaderea accentuata a glicemiei, li se recomanda chiar si diabeticilor sa creasca aportul de acest mineral. Si asta pentru ca el mentine glicemia constanta, prevenind variatiile de glucoza si insulina. Potasiul ajuta la reglarea glicemiei si ajutand organismul sa converteasca glucoza in glicogen care este stocat in muschi pentru energie musculara.
2. Prevenirea atacurilor cerebrale.
Un mar pe zi tine medicul la distanta, dar un cartof pe zi tine atacul cerebral la distanta. Ca vasodilatator, potasiul relaxeaza vasele de sange permitandu-i sangelui sa circule mai liber. Iar un atac cerebral are loc atunci cand fluxul sangvin nu ajunge intr-o parte a creierului si celulele nervoase mor din cauza lipsei de oxigen si de hrana. Permitand sangelui sa circule mai usor, potasiul previne deci atacul cerebral. Potasiul ajuta si ca oxigenul sa ajunga la creier, ceea ce stimuleaza activitatea neuronala si accentueaza abilitatile cognitive.
3. Sanatatea muschilor.
Potasiul este un mineral esential cand vine vorba de sanatatea muschilor. Mare parte din potasiul din corp este localizat in celulele musculare unde regleaza contractia musculara ajutand muschii sa se contracte si sa se relaxeze corespunzator. Potasiul ajuta si la cresterea celulelor musculare si ofera energie metabolica, importanta pentru forta muschilor. In ceea ce priveste sanatatea muschilor, potasiul ofera alinare in cazul crampelor musculare.
4. Sanatatea mentala.
Pentru cei care au probleme cu stresul si anxietatea, potasiul poate fi de mare ajutor. El regleaza hormonii din organism, cortizolul si adrenalina de exemplu. Acestia sunt hormoni care sunt eliberati atunci cand se declanseaza raspunsul de tip ataca sau fugi. Daca organismul este constant supus stresului, ajungi la epuizare, scaderea imunitatii si probleme cu tiroida. Pentru a combate efectele negative ale stresului, asigura-te ca mananci alimente bogate in potasiu.
Nu trebuie sa subestimezi importanta unui sistem imunitar puternic. Poti avea mult mai multe beneficii decat ajutandu-te pur si simplu sa eviti cateva zile petrecute in pat din cauza durerilor articulare, durerilor de gat sau febrei violente. Ai putea descoperi brusc ca ai mult mai multa energie. Starea ta generala de sanatate se va imbunatati. Te vei simti mai fericit, mai prietenos si doritor de a obtine mult mai mult de la viata.
Afla cum sa fii si tu printre norocosi:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
