Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa organizezi o petrecere in timp util: idei si sfaturi

de Sunt Fericita la 2021-09-15
Cum sa organizezi o petrecere in timp util: idei si sfaturi
Petrecerile sunt prilejuri perfecte pentru a petrece timp de calitate impreuna cu familia, prietenii sau colaboratorii. Atunci cand esti organizator, pana ajungi sa te bucuri de moment in sine trebuie sa treci pe sub furcile caudine ale pregatirilor. Iar daca intri in criza de timp, totul se desfasoara pe repede-inainte. Iata cateva idei si sfaturi despre cum se organizeaza o petrecere in timp util, care sa-ti foloseasca pentru planuirea urmatorului eveniment important.


Unde organizezi petrecerea?

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le stabilesti este locatia petrecerii. Daca iti pui casa la dispozitie vei fi nevoit sa te incadrezi in conditiile specifice de spatiu. Probleme apar daca locuiesti intr-un apartament si trebuie sa limitezi numarul de participanti. In schimb, daca locuiesti la casa, poti umple foisorul si curtea de oaspeti. Principala diferenta dintre petrecerile organizate acasa si cele dintr-un local inchiriat tin in primul rand de efortul pe care il ai de depus in calitate de gazda. Atunci cand inchiriezi un spatiu, toate aceste servicii iti sunt puse la dispozitie, evident contra cost.

Invitatii

Odata aleasa locatia, este momentul sa stabilesti un numar de invitati, astfel incat sa existe suficient spatiu pentru fiecare persoana. Dupa stabilirea numarului, este timpul sa-i anunti ca sunt invitati la petrecerea ta. In functie de presiunea timpului poti alege varianta cea mai potrivita. Daca ai mai mult de o saptamana la dispozitie, poti comanda invitatii personalizate, tiparite, pe care sa le trimiti prin curier sau posta. Pentru multi dintre ei ar putea fi primul plic adevarat primit dupa o lunga perioada, cu exceptia facturilor. In lipsa de timp, foloseste mijloacele moderne de comunicare, de la e-mail si mesagerie scrisa pana la evenimente organizate pe retelele de socializare, cu buton de RSVP. Tot la fel de rapide sunt si felicitarile electronice, disponibile intr-o gama variata de designuri si personalizabile cu orice tema. Apelurile telefonice reprezinta varianta clasica atat pentru lansarea invitatiei, cat si pentru confirmarea prezentei.

Decorul

Tematica unei petreceri este data de obiectele de decor expuse. Numarul si dimensiunile acestora trebuie, la randul lor, adaptate spatiului. Nu-ti doresti ca invitatii sa se simta sufocati de decoratiuni intr-o camera ingusta. Partea buna e ca exista solutii pentru absolut orice tip de incapere, de la sufrageria de bloc pana la salile de organizare evenimente. In functie de specificul petrecerii vei putea alege flori, baloane din folie umflate cu heliu, ghirlande de baloane clasice, tablouri tematice, textile si corpuri de iluminat dedicate. Daca este o tema comuna, o buna parte din decor poate fi inchiriata.

Consumatia

Fie ca vorbim despre o petrecere pentru copii, pentru adolescenti, pentru adulti sau pentru seniori, trebuie sa pui la dispozitie invitatilor mancare si bautura. Alegerea acestora se face in functie de profilul de varsta. Cea mai mare grija apare atunci cand invitatii sunt copii. In acest caz, inca de cand ii inviti, trebuie sa soliciti adultilor sa-ti comunice eventualele alergii alimentare ale copiilor lor. Totodata, daca este o petrecere pentru copii, trebuie sa decizi daca insotitorii adulti participa la petrecere sau doar ii aduc si ii preiau la orele stabilite. In prima varianta, trebuie sa organizezi o masa si pentru ei. Momentul in care organizezi evenimentul este de ajutor in creionarea meniului. Daca sunt orele pranzului sau cinei, meniul va trebui sa fie complet. Daca organizezi intre aceste intervaluri, o gustare este suficienta. Atunci cand organizezi petrecerea la local, beneficiezi de sfaturile acestora cu privire la felurile de mancare si aprovizionarea barului.

Planuirea unei petreceri trebuie privita drept momentul perfect pentru a-ti exersa talentul organizatoric. Tinand cont de tematica evenimentului vei putea stabili locatia potrivita, numarul de invitati, tematica si specificul culinar. La finalul pregatirilor, in ziua petrecerii, nu-ti ramane decat sa te bucuri de atmosfera si sa culegi laurii invitatilor.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre petrecere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre organizare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0