Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se face recuperarea in cazul accidentelor de coloana vertebrala

de SuntFericita.ro la 2021-11-11
Cum se face recuperarea in cazul accidentelor de coloana vertebrala
Accidentele, caderile si patologiile care afecteaza coloana vertebrala au un impact semnificativ asupra calitatii vietii. Recuperarea pentru coloana vertebrala incepe inca din spital si continua pe parcursul unei perioade de timp a carei durata este dependenta de severitatea traumatismului.


De multe ori traumatizarea coloanei vertebrale poate avea ca rezultat pierderea anumitor functii, insa exista situatii in care acest proces poate fi reversibil. Citeste in continuare si afla ce presupun accidentele coloanei vertebrale si ce poti face pentru a-ti recupera functionalitatea dup un asemenea traumatism.

Ce presupune traumatismul la nivelul coloanei vertebrale?

Coloana vertebrala este formata prin suprapunerea vertebrelor și adăpostește la interiorul ei măduva spinării, una dintre cele mai importante părți ale sistemului nervos. Nervii care se desprind din maduva spinarii sunt responsabili de functionarea intregului organism, inclusiv de formarea senzatiilor si de executarea mișcărilor. Din acest motiv lezarea acestora poate avea un impact extrem de grav asupra modului in care semnalele nervoase sunt transmise la nivelul majoritatii aparatelor si sistemelor organismului. Accidentele coloanei vertebrale si implicit ale maduvei spinarii si a nervilor spinali pot crea o serie de probleme functionale a caror severitate depinde de nivelul localizarii traumatismului.

Cum poate surveni traumatismul coloanei vertebrale?

Majoritatea traumatismelor coloanei vertebrale survin din accidente, motiv pentru care prevenirea acestora se poate dovedi extrem de dificila. In cazul accidentelor severe, pot surveni traumatisme ale coloanei vertebrale incompatibile cu viata, insa exista si situatii in care traumele provocate produs efecte reversibile.

Cum se desfasoara recuperarea dupa traumatisme ale coloanei vertebrale?

Tratamentul complet al traumatismului coloanei vertebrale este de cele mai multe ori imposibil, insa accesarea unor servicii medicale de calitate poate schimba semnificativ calitatea vietii pacientilor, ajutandu-i sa castige cat mai multa independenta in ceea ce priveste desfasurarea activitatilor zilnice.

Primul stadiu in recuperarea coloanei vertebrale incepe inca din spital si poate consta in acordarea unor ingrijiri specializate in cadrul sectiei de terapie intensiva sau pot fi necesare inclusiv interventii chirurgicale. Pentru evaluarea daunelor produse, vor fi efectuate investigatii imagistice precum tomografia computerizata sau rezonanta magnetica nucleara. Perioada ulterioara traumatismului va fi urmata de limitarea activitatii fizice sau chiar imobilizare dependent de severitatea traumatismului suferit.

Ulterior externarii, recuperarea medicala va avea loc in clinici specializate in furnizarea acestor servicii, iar pacientul va efectua numeroase controale pentru monitorizarea evolutiei. Principalele servicii de recuperare constau in fizioterapie si kinetoterapie, iar recuperarea functionalitatii poate dura de la cateva luni pana la 1-2 ani. Tratamentul traumatismelor coloanei vertebrale este complex, necesita rabdare si depinde de amplitudinea traumatismelor, insa accesarea serviciilor de recuperare medicala este extrem de utila in vederea recuperarii graduale a functionalitatii. Cu toate acestea exista situatii in care pierderea functionalitatii este ireversibila independet de eforturile profesionistilor implicati in recuperarea medicala.

In concluzie, gradul in care se poate face recuperarea medicala depinde de severitatea traumatismului coloanei vertebrale. Din fericire o parte din functionalitate poate fi redata prin accesarea unor servicii de recuperare de calitate.


Surse informative

Kandola, Aaron. “Spinal Cord Injury: Recovery, Stages, and Support.” Medical News Today, MediLexicon International, 5 May 2020, www.medicalnewstoday.com/articles/spinal-cord-injury-recovery.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre coloana vertebrala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016