Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Diabetul influenteaza pierderea masei musculare

de Sunt Fericita la 2019-03-04
Diabetul influenteaza pierderea masei musculare
O echipa de cercetatori a demonstrat stiintific ca diabetul influenteaza pierderea masei musculare.


Se poate observa o pierdere a masei musculare si diminuarea fibrei musculare, cand soarecii fac diabet. Totusi, aceste fenomene nu au aparut si la soarecii cu deficit de KLF15 in muschi.
 
Declinul masei musculare asociat cu imbatranirea afecteaza activitatea fizica si creeaza o predispozitie catre o gama larga de probleme de sanatate, fiind afectate calitatea si durata vietii. Degradarea masei musculare depdendente de varsta si deteriorarea consecventa a activitatii fizice, cunoscuta sub numele de ”sarcopenie”, este o probleme grava, care ia amploare.
 
Pacientii diagnosticati cu diabet zaharat sunt predispusi la pierderea masei musculare pe masura ce imbatranesc, insa mecanismul ramane neclar. Diabetul zaharat este o boala cauzata de insuficienta actiunii insulinei hormonale. Insulina nu numai ca scade nivelul zaharului din sange, dar promoveaza si cresterea si proliferarea celulelor. Actiunea insuficienta a insulinei are ca rezultat suprimarea cresterii si proliferarii celulelor musculare, care, la randul sau, contribuie la scaderea masei musculare scheletice.
 
Echipa de cercetare de la ”Kobe Univeristy Graduate School of Medicine”, condusa de profesorul Wataru Ogawa, a descoperit ca cresterea nivelului de zahar din sange declanseaza scaderea masei musculare si ca exista doua proteine care au un rol foarte important in acest proces. Se pare ca abundenta proteinei KLF15 a crescut la soarecii diabetici, pe cand soarecii care nu aveau aceasta proteina au fost mai rezistenti la declinul maselor musculare scheletice induse de diabet.
 
Aceste rezultate indica faptul ca pierderea musculara este cauzata de cantitatile crescute de KLF15.
 
Cresterea nivelului de zahar din sange incetineste degradarea proteinei KLF15, ceea ce duce la cresterea cantitatii acestei proteine. De asemenea, o alta proteina, numita WWP1, are rol in reglarea degradarii KLF15.
 
WWP1 face parte din proteinele ”Ubiquitin ligase”. Atunci cand o mica proteina, numita ”Ubiquitin”, se leaga de alte proteine, acestea se degradeaza mult mai repede. In conditii normale, WWP1 promoveaza degradarea proteinei KLF15 prin atasarea Ubiquitins la KLF15, mentinand abundenta celulara KLF15 scazuta. Cand nivelurile de zahar cresc, cantitatea WWP1 scade, lucru ce incetineste degradarea KLF15, deci, creste abundenta.
 
Cresterea nivelului de zahar din sange declanseaza declinul masei musculare, iar proteinele WWP1 si KLF15 contribuie la acest declin.
 
In momentul actual, nu exista un tratament pentru pierderea musculara.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabet

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masa musculara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pierdere

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0