Cand mananci zahar (chiar si zaharuri naturale) sau amidon rafinat, nivelul de insulina din organism creste, ceea ce determina stocarea de grasimi, facand dificila scaderea in greutate. Combina asta cu o deficienta de crom si risti sa fii supraponderala, obeza sau sa devii diabetica. Unii experti estimeaza ca peste 90% din nord americani au o deficienta de crom, in parte din cauza practicilor agricole care saracesc solul si a procesarii alimentelor care elimina cromul si alte minerale. Si, totusi, acest mineral poate ajuta la restaurarea echilibrului nivelului de insulina si la slabit.
O cercetare a Universitatii din Texas a conchis ca suplimentarea zilnica a dozei de crom poate duce la eliminarea grasimii, fara a pierde si masa musculara. Cromul ajuta organismul sa reactioneze corect la insulina, hormonul secretat de pancreas pentru a transporta zaharul la celulele care au nevoie de el, inainte de a face rau vreunui organ sau de a se tranforma in grasime.
Desi este un mineral foarte important, cromul este adesea trecut cu vederea. El ajuta la mentinerea unor artere puternice, a unei inimi sanatoase si joaca un rol important in reducerea poftei de dulce. Dar iti da si multa energie. Asa ca, efectele secundare ale unei doze prea mari de crom sunt kilogramele in plus pierdute si prea multa energie.
Cromul se gaseste, in mod natural, in alimentele care tind sa aiba mult zahar. El ajuta la digestia si metabolizarea alimentelor dulci. Cand este eliminat (prin procesarea alimentelor), ajungem sa avem probleme legate de consumul de zahar rafinat, in special o greutatea prea mare.
Semne ale unei posibile deficiente de crom:
- ti-e pofta de alimente dulci sau de unele bogate in amidon
- au diabet sau hipoglicemie
- nu tolerezi alcoolul sau zaharul
- suferi de rezistenta la insulina
- suferi de sindromul metabolic sau
- ai colesterolul marit sau un nivel prea mare al trigliceridelor.
Cromul se gaseste in cereale integrale, salata verde, ceapa, fasole, leguminoase si rosii coapte.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.58
din 5
- 6 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!