Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Discutii pe bloguri intre mamici: Diversificarea alimentatiei la bebelusi

Discutii pe bloguri intre mamici: Diversificarea alimentatiei la bebelusi
Alimentatia sugarului trebuie diversificata, chiar daca bebelusul este hranit cu lapte matern. In jurul varstei de 6 luni, copilul va trebui sa se obisnuiasca si cu alte gusturi. Alimentul nou se introduce progresiv, cu lingurita, iar daca nu este acceptat de sugar, se intrerupe administrarea lui, incercand din nou dupa 3-4 zile.


Dupa 6 luni, mamicile trebuie sa diversifice alimentatia bebelusului pentru ca laptele nu mai acopera nevoile nutritionale ale sugarului. In jurul varstei de 6 luni, bebelusul va trebui sa se obisnuiasca cu gusturi noi si sa consume alimente mai consistente. Astfel, se introduce cate un aliment la fiecare 3-4 zile, asteptand sa vedem daca este bine tolerat de copil si daca apar reactii alergice.
Este important de retinut ca mancarea bebelusului pana spre varsta de 1 an nu se condimenteaza cu sare si piper. Legumele (cartofi, dovlecei, pastarnac, telina, morcov etc) se introduc in alimentatie pe rand, sub forma de piure sau supa. Pana la aparitia dintisorilor alimentele se paseaza si se dau copilului cu lingurita.
Trebuie sa fiti foarte atente si cand mixati legumele deoarece nu trebuie sa ramana bucati intregi. Recomandam un blender vertical pentru a le pasa. Fierbeti legumele, apoi le mixati cu blenderul, iar daca piureul iese prea gros, puteti adauga zeama in care au fiert legumele.
Si, daca tot vorbim despre diversificarea alimentatiei la bebelusi, pediatricblog.info ne spune ca „Trebuie sa intelegem ca sunt copii care mananca "din prima" si o fac cu placere si copii mofturosi, incapatanati, dificili, pentru care masa solida nu este nici o placere (...). Trebuie sa avem rabdare cu ei si sa intelegem ca pentru multi, alimentele solide sunt ceva atat de nou si neinteresant incat nu vor cu nici un chip sa le atinga.”
De pe acest blog aflam ca este bine “sa nu obligati si nu fortati copilul sa manance ceva ce nu-i face placere. Renuntati pentru cateva zile sau o saptamana la acel aliment si apoi reveniti. Este posibil sa-l gasiti intr-o alta dispozitie. Daca refuza cu vehementa, vomita, scuipa, plange nu mai insistati un timp mai lung. Daca este un aliment important (cum era in cazul nostru iaurtul) insistati cu blandete si oferiti-i cantitati foarte mici sau un alt "soi" (de iaurt), daca este un aliment fara insemnatate (sa spunem dovlecel) sau aveti alternativa din aceeasi gama, renuntati la alimentul refuzat. Nu este sfarsitul lumii daca un copil nu mananca un anumit ceva, gasiti alternative sanatoase - nu cadeti in disperarea "aoleu copilul meu nu mananca si va muri de foame".
Sunt contraindicate in alimentatia sugarilor bauturile din comert si dulciurile, sosurile grele si condimentele. Sucurile de mere si morcovi asigura bebelusului un aport corespunzator de vitamine si minerale. Kiwi, bananele, fructele de padure sunt alergizante si trebuie introduse in alimentatie dupa varsta de 1 an.
La ce varsta ai inceput sa diversifici alimentatia bebelusului?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lapte

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016