Exista insa si alte probleme de sanatate despre care nu se stie ca afecteaza disproportionat populatia feminina, ceea ce inseamna multa alergatura dupa ajutor si raspunsuri din partea acestora.
In topul listei se afla bolile autoimune, cele care apar cand corpul se autoataca, care se intalnesc mult mai des la femei decat la barbati. In cazul unor boli autoimune, cum ar fi lupusul, 9 din 10 bolnavi sunt femei.
Nu se cunoaste cauza acestei realitati. Se fac inca studii privind influenta estrogenului, dar mai este nevoie de date.
Iata deci o lista a sapte afectiuni care afecteaza intr-un mod disproportionat populatia feminina:
1. Scleeroza multipla.
Scleeroza multipla este o boala a sistemului nervos central care afecteaza peste 2,1% din populatia planetei. Este de doua pana la trei ori mai des intalnita in randul femeilor. Multi specialisti o clasifica drept boala autoimuna, dar, pentru ca ca nu are niciun antigen specific (o protein care stimuleaza raspunsul imunitar), unii sunt reticenti fata de acest lucru. Majoritatea bolnavilor de scleeroza multipla resimt primele simptome intre 20 si 40 de ani, ceea ce inseamna o gama foarte larga de simptome, de la amorteala a muschilor la paralizie sau pierdere a vederii. Desi tratamentele existente reduc efectele simptomele, nu exista un tratament de vindecare.
2. Lupus.
Lupusul este o boala autoimuna cronica in care sistemul imunitar ataca gresit tesut sanatos, ducand la daune la nivelul pielii, ale incheieturilor si diverselor organe. Simptomele variaza, desi cele mai comune sunt oboseala cronica, dureri de cap, incheieturi umflate, maini, picioare, ochi umflati si caderea parului. Nu se cunosc cauzele lupusului, dar 90% dintre bolnavi sunt femei. Foarte adesea nu este diagnosticat la timp, asa ca are efecte de lunga durata asupra sanatatii femeilor.
3. Sindromul oboselii cronice.
Oboseala cronica nu este alinata de odihna in pat si este insotita de dureri musculare, pierdere a memoriei si insomnie. Sarcini simple, cum ar fi imbracatul sau dusul pot deveni coplesitoare pentru cei afectati de aceasta tulburare. Femeile sunt de patru ori mai predispuse sa sufere de acest sindrom, desi cauzele nu sunt limpezi.
Expertii declara sus si tare ca depresia este de doua ori mai des intalnita in randul femeilor (una din cinci femei sufera de depresie in cursul vietii lor, conform Mayo Clinic). Nu se stie de ce. Este posibil sa existe la mijloc niste cauze biologice. Intre menstruatie, nasteri si menopauza, femeile trec prin mai multe fluctuatii hormonale decat barbatii, ceea ce le afecteaza starea de spirit. Pe de alta parte, femeile sunt mai predispuse la contemplatie decat barbatii. Traiesc si mai mult, iar viata lunga este insotita de pierderi si singuratate.
5. Boala celiaca.
Reactia imuna negativa la ingerarea glutenului, boala celiaca apare mai des in randul femeilor: intre 60 si 70% dintre bolnavii de aceasta afectiuen sunt femei. Cand ne gandim la boala celiaca, ne vin in minte probleme gastrointestinale, scadere in greutate, balonari, dureri de stomac si diaree, dar unele date arata ca boala poate afecta sistemul reproductiv al femeilor.
6. Sindromul intestinului iritabil.
Boala duce la crampe, dureri, balonare, gaze, diaree si constipatie de peste trei luni de zile si afecteaza femeile mai mult decat barbatii.
7. Infectii transmisibile sexual.
Vaginul este mai delicat decat pielea penisului, ceea ce inseamna ca este mai usor penetrat de bacterii si virusi. Femeile nu au, adeseori, simpome ale infectiei cu chlamydia sau gonoree, asa ca ajung la doctor foarte tarziu.
Sursa: Huffington Post
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!