Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Este iaurtul grecesc mai bun decat cel normal?

Este iaurtul grecesc mai bun decat cel normal?
Lumea prefera din ce in ce mai mult sa iubeasca iaurtul grecesc. In Statele Unite, de exemplu, in 2008, vanzarile de iaurt grecesc erau de 2% din vanzarile totale de iaurt, iar in 2012 a ajuns la 19%. Iar canadienii consuma chiar si mai mult. Conform Business Insider, iaurtul grecesc este una din categoriile alimentare cu cea mai rapida crestere din toate timpurile.


Este acest amor justificat? Care este diferenta dintre iaurtul grecesc si iaurtul normal? Este iaurtul grecesc mai nutritiv?
Ambele tipuri de iaurt provin din lapte la care au fost adaugate bacterii rele, cauzand fermentatie. In timpul acestui proces, iaurtul se ingroasa si capata un gust intepator.
Iaurtul este apoi filtrat ceea ce-i permite zerului sa se scurga. Iaurtul normal este filtrat de doua ori, in timp ce cel grecesc trece de trei ori prin acest proces pentru a indeparta si mai mult zer (de aici si consistenta mai mare la final).
Aceasta etapa suplimentara face ca iaurtul grecesc sa fie diferit in mai multe feluri importante: contine mai putin zer, mai putina lactoza, calciu, sodiu si zahar decat iaurtul normal. O singura portie de iaurt grecesc are cam 50 miligrame de sodiu (cam jumatate din ceea ce contin brandurile obisnuite de iaurt). Iaurtul grecesc are si cam jumatate din continutul de carbohidrati al iaurtului normal (5-8 grame pe portie fata de 13-17 grame in iaurtul normal).
Pentru ca lichidul  este eliminat in filtrarea suplimentara, asa ca producatorii au nevoie de mai mult lapte pentru a produce un pahar de iaurt grecesc decat le-ar trebui pentru unul de iaurt normal. Prin urmare, iaurtul grecesc are mai multe proteine decat cel normal, pentru ca este mai concentrat. De fapt, contine dublul numarului de proteine. Si, datorita acestui fapt, te mentine satula mai multa vreme.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iaurtul grecesc

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0