Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de sanatoasa e friptura de miel pe care o mancam de Paste

Cat de sanatoasa e friptura de miel pe care o mancam de Paste
Carnea de miel are multe calorii si colesterol, iar medicii recomanda sa fie consumata impreuna cu cat mai multe legume. Iata cum sa cumperi carnea de miel si cate calorii contine...


Seful Directiei de Sanatate Publica Bihor, dr. Marius Parcioaga, sustine ca mieii care sunt sacrificati in perioada Pastelui trebuie sa aiba o greutate intre 10 si 14 kilograme. Carnea, care nu contine fibre, este necesar sa fie asociata cu legume pentru o buna digestie. Astfel, stufatul sau drobul trebuie sa contina cat mai multa verdeata si orez.

Analizele de laborator au demonstrat ca 100 de grame de carne de miel inseamna 200-300 de kilocalorii si un continut mare de potasiu. Organele, in special ficatul, dar si carnea, contin foarte mult fier, care se absoarbe usor in organism, zinc si carnitina, cu rol energetic, si cantitati mici de calciu, acid folic si vitamina E. De asemenea, carnea de miel are un continut de proteine ridicat, dar si multe grasimi saturate: 80 miligrame de colesterol la 100 de grame.

Carnea mieilor cu greutate mai mica de 10 kilograme sau cu varsta sub 9 saptamani poate produce probleme legate de continutul ridicat de colagen, ce o fac dificil de digerat, iar in caz de consum excesiv se poate declansa atac de guta, sau pot aparea afectiuni gastro-intestinale si hepato-renale la persoanele predispuse, se arata intr-un comunicat al DSP Bihor.

Nu in ultimul rand, carnea de miel contine multe lipide ce ii pot afecta in special pe cei cu boli cardiovasculare, sau cu risc de colici biliare, pancreatita, iar continutul crescut de proteine poate determina alergii.

DSP Bihor mai recomanda ca in cazul prepararii ciorbelor de miel carnea sa se adauge doar in momentul fierberii. De altfel, cea mai indicata metoda este prepararea carnii de miel inabusita sau pe gratar, evitandu-se pe cat posibil prajelile.

La achizitionarea mieilor este necesar sa se verifice existenta stampilei sanitar-veterinare si sa nu se cumpere carnea de miel care a fost depozitata la temperaturi mai mari de 4 grade Celsius.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre miel

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carnea

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre contine

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0