Fructele, legumele sau condimentele folosite la preparea salatelor contin vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea organismului.
Savoarea si gustul rafinat al salatelor se obtine cu ajutorul mirodeniilor: cimbru, busuioc, oregano, rozmarin, salvie, boia, cardamon, piper, chimen, etc.
.jpg)
Vom opta pentru acele sosuri preparate din ingrediente naturale, fara arome artificiale si cu cat mai putine calorii.
Sosurile dau gust mancarurilor, insa daca nu sunt preparate cum trebuie pot dauna sanatatii. Daca vrei sa prepari un sos delicios, dar si sanatos, atunci opteaza pentru sosurile propuse de noi…
1. Sos cu mustar
Mustarul industrial contine, pe langa seminte si faina de mustar, aditivi alimentari, E-uri si arome artificiale. De aceea, pentru a prepara acest sos aveti nevoie de un mustar natural, obtinut conform retetelor traditionale autentice pe care sa-l amestecati cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper si putina miere de albine.
2. Sos cu patrunjel
Tocati usturoiul, patrunjelul, oregano si cimbrul si amestecati-le intr-un bol impreuna cu zeama de lamaie si piper.
3. Sos de iaurt cu menta
Un pahar de sana sau iaurt se amesteca cu cateva frunze de menta proaspete taiate marunt, zeama de lamaie, sare, piper.
4. Sos de iaurt cu usturoi
Sosurile cu usturoi sunt in topul celor mai sanatoase, asta datorita calitatilor acestui aliment care scade tensiunea arteriala si intareste organismul.
Se amesteca iaurtul cu mujdeiul de usturoi, putina lamiie, patrunjel verde; adaugati dupa gust sare si piper
5. Sos de iaurt si ghimbir
Pentru prepararea unui sos de iaurt si ghimbir trebuie sa amestecati 250g iaurt dietetic cu 2 lingurite de pudra de ghimbir, precum si sucul si coaja de la 1 lamaie. Dupa gust se adauga sare si piper.
6. Sos cu busuioc
Ai nevoie de o ceapa mare, o legatura de busuioc proaspat, un catel de usturoi, o lingurita de boia de ardei (iute sau dulce), 4 linguri de ulei de masline, 2 linguri de otet balsamic, o lingurita de miere, o lingurita de sare. Pune toate ingredientele intr-un blender. Sosul obtinut se poate pastra la frigider.
Cel mai bine este sa optezi pentru ulei de masline sau rapita in loc de cel de floarea soarelui sau soia, pentru ca acestea doua contin acizi omega 6.
Aceste sosuri sanatoase dau un plus de savoare salatelor. Incercati-le si voi!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
