Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Competitii sportive. 5 Recorduri absolute in probe individuale

Competitii sportive. 5 Recorduri absolute in probe individuale
Organismul si mintea umane sunt capabile de performante uimitoare. Bagajul genetic nu ii este suficient unui atlet pentru a ajunge numarul 1: acest bagaj trebuie completat de o mobilizare deosebita a vointei si de foarte multa munca. Va prezentam, in continuare, 5 recorduri absolute, la discipline reprezentative pentru sportul mondial: 1) Sprint, 100 de metri Barbati: 9,58 secunde - Usain Bolt, reprezentand Jamaica – record stabilit in 2009 (0,9 m/s vant din spate; recordurile pentru 100 m sprint sunt recunoscute oficial pana la 2m/s vant din spate). Viteza medie a lui Usain Bolt pe cei 100 de metri a fost de 37,58 km/h! Femei: 10,49 secunde - Florence Griffith-Joyner, reprezentand SUA – record stabilit in 1988 (vant 0). Viteza sa medie a fost de 34,32 km/h! 2) Inot, 50 de metri liber Barbati: 20,91 secunde – Cesar Cielo, reprezentand Brazilia – record stabilit in 2009; Femei: 23,73 secunde - Britta Steffen, reprezentand Germany - record stabilit in 2009. 3) Saritura in lungime Barbati: 8,95 metri (0,3 m/s vant din spate) - Mike Powell, reprezentand SUA – record stabilit in 1991; Femei: 7,52 metri (1,4 m/s vant din spate) - Galina Chistyakova, reprezentand fosta URSS - record stabilit in 1988. 4) Saritura in inaltime Barbati: 2,45 metri - Javier Sotomayor, reprezentand Cuba – record realizat in 1993; Femei: 2,09 metri - Stefka Kostadinova, reprezentand Bulgaria - record realizat in 1987. 5) Aruncarea sulitei Este considerata proba cel mai mult legata de razboi dintre toate disciplinele olimpice. Atat lungimile, cat si masele sulitelor difera in functie de sex (masa este de minimum 800 g pentru barbati si de minimum 600 g pentru femei). Recordurile pe care vi le prezentam au fost realizate cu modelele de sulite care sunt acum omologate (pentru barbati, modelul actual este folosit din 1986, iar pentru femei din 1999; aceste modele sunt mai lente decat predecesoarele lor). Barbati: 98,48 metri - Jan Zelezny, reprezentand Cehia – record realizat in 1996; Femei: 72,28 metri - Barbora Spotakova, reprezentand Cehia – record realizat in 2008. Ziua de 13 se pare ca nu a speriat-o si, in mod cert, i-a purtat noroc (recordul a fost realizat pe 13 septembrie).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre recorduri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre record

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sprint

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inot

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0