Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eurostat: Romania, pe ultimul loc in UE la bolnavi de depresie

de Sunt Fericita la 2021-09-10
Eurostat: Romania, pe ultimul loc in UE la bolnavi de depresie
Datele Eurostat recent publicate arata ca Romania este pe ultimul loc in UE la numarul de bolnavi de depresie.


Depresia este deosebit de periculoasa nu doar pentru ca diminueaza drastic calitatea vietii pacientului, ci din cauza riscului foarte mare de sinucidere asociat cu aceasta. O alta caracteristica definitorie este generalizarea depresiei, o afectiune de care pot suferi femeile, barbatii, copiii, in orice moment al vietii lor si indiferent de contextul socio-economic.
 
Exista mai multe tipuri de depresie, diferentiate in principal de modul in care se manifesta, cronic sau acut. Specialistul este cel care poate identifica in mod corect forma de depresie a pacientului, insa cele mai importante simptome sunt comune tuturor tipurilor si pot fi recunoscute de cate patre pacient sau de cei din jur. Ceea ce diferentiaza depresia de alte afectiuni psiho-mentale este complexitatea simptomelor, care sunt de natura emotionala, mentala, fizica si comportamentala.
 
Conform Eurostat, insa, Romania n-ar trebui sa isi faca griji la acest capitol. Doar 1% din populatie spune ca a suferit de depresie cronica. Aceasta mai este cunoscuta drept distimie.
 
Medicii specialisti nu stiu ce cauzeaza distimia sau depresia. Materialul genetic poate juca un rol, dar multi oameni afectati nu vor avea un istoric familial de depresie, iar altii cu istorie familiala nu vor avea probleme de depresie. Functionarea anormala in circuitele creierului sau caile celulare nervoase care conecteaza diferite regiuni ale creierului (ele regland starea de spirit si buna dispozitie) sunt considerate a fi implicate. Stresorii majori ai vietii, bolile cronice, medicamentele si problemele legate de relatii sau de munca pot, de asemenea, sa creasca sansele de distimie la persoanele predispuse biologic la dezvoltarea depresiei.
 
O depresie cronica este aceea care evolueaza de mai putin de doi ani si care nu se amelioreaza in intervalele prevazute, in ciuda unui tratament cu antidepresive. Asadar, daca o depresie rezista la tratamentul folosit, ea va deveni cronica.
 
Pe de alta parte, Slovenia are cea mai mare parte din populatie care raporteaza constatarea depresiei cronice - 15,1% dintre sloveni spun ca au aceasta boala.
 
Datele analizate de Eurostat ar putea releva si faptul ca in Romania sanatatea mintala nu este un subiect pe care sa il tratam la fel precum procedam cu infectiile sau alte boli. Exista inca o stigma in jurul afectiunilor psihologice/psihiatrice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre eurostat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romania

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0