Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 80% din decesele din Romania puteau fi evitate

de SuntFericita.ro la 2019-09-06
Peste 80% din decesele din Romania puteau fi evitate
Eurostat arata ca peste 80% din decesele din Romania puteau fi evitate!


Romania s-a situat in 2016 pe primul loc in Uniunea Europeana la procentajul deceselor care ar fi putut fi evitate, tinand cont de cunostintele si tehnologia medicala, cu 80,1% din total, fata de o medie de 68% in UE, arata datele publicate joi de Eurostat.
 
Potrivit sursei citate, 1,7 milioane de persoane cu varsta sub 75 de ani au decedat in Uniunea Europeana in anul 2016, din acestea aproximativ 1,2 milioane decese pot fi considerate premature. Bolile de inima (174.000 decese), cancerul de trahee, bronhii si plamani (168.000) si accidentele vasculare cerebrale (87.000) au fost responsabile pentru mai mult de o treime (37%) din totalul cazurilor de decese care puteau fi evitate.
 
La nivelul UE, ponderea cazurilor de deces ce puteau fi evitate raportate la numarul total al deceselor a scazut cu 1,7 puncte procentuale in 2016, comparativ cu 2011, pana la 68%.
 
In Romania, potrivit Eurostat un numar de 89.301 de cazuri de deces inregistrate in 2016 in randul persoanelor cu varsta sub 75 de ani puteau fi evitate. Din numarul total, 53.754 de cazuri de deces (sau 48,2%) puteau fi prevenite, iar 35.547 de cazuri (sau 31,9%) puteau fi tratate.
 
Romania este pe primul loc in UE cand vine vorba de ponderea deceselor in urma unor cauze care puteau fi tratate (31,9%), urmata de Slovacia (30,8%), Lituania (30,1%) si Malta (30%). La polul opus, ponderea cazurilor care puteau fi tratate dar care s-au soldat cu decese este cea mai mica in Franta (19,3%) si Belgia (20,5%).
 
Potrivit Eurostat, mortalitatea tratabila se refera la cazurile de deces care ar fi putut fi evitate prin interventii medicale la timp si eficiente, inclusiv preventie si tratament secundar, dupa declansarea afectiunilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre eurostat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romania

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre decese

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016