Stim deja faptul ca, pentru un zambet sanatos, vizita la mediul stomatolog o data la 6 luni este obligatorie. Insa, dincolo de acest adevar, exista si o serie de mituri crezute de multe persoane, care pot afecta in mod vizibil igiena orala. Iata care sunt acestea!
- Daca dintii arata bine, atunci nu trebuie sa mai mergi la medic. Vizita la medicul specialist nu trebuie evitata, indiferent de felul in care arata dintii tai. Sunt foarte multe afectiuni ale dintilor ce se pot dezvolta usor, fara ca nici macar sa ne dam seama de asta. Controlul stomatologic este recomandat de doua ori pe an tocmai pentru a preveni eventualele neplaceri.
- Daca te speli de mai mult de doua ori pe zi, iti poti strica smaltul dintilor. Total gresit, deoarece medicul stomatolog chiar recomanda spalatul pe dinti dupa fiecare masa, daca acest lucru este posibil. Ceea ce poate ataca intr-adevar smaltul dintilor sunt periutele de dinti mult prea dure ori pastele de dinti pentru albirea dintilor.
- Albirea dentara ataca smaltul. Nu s-a demonstrat din punct de vedere stiintific acest lucru, asa ca metodele de albire care se pot efectua in cabinetul stomatologic sunt sigure si nu provoaca sensibilitate dentara.
- Detartrajul ataca smaltul. S-a spus chiar faptul ca detartrajul provoaca leziuni la nivelul smaltului, insa medicii ne asigura de faptul ca, daca detartrajul este efectuat corect, acesta nu are cum sa afecteze tesuturile dentare sanatoase. Detartrajul este recomandat o data pe an numai in cabinetul dentar.
- Radiografiile dentare sunt daunatoare. Datorita echipamentelor profesionale folosite, radiografiile nu reprezinta o problema pentru dantura. Doza de radiatii care este transmisa in cazul unei radiografii dentare este foarte mica, spre deosebire de radiatiile emise intr-o radiografie pulmonara.
- Ata dentara trebuie folosita dupa ce te speli pe dinti. Cel mai important este sa folosesti atat dentara si nu conteaza cand anume o folosesti.
- Femeile insarcinate nu trebuie sa mearga la stomatolog. Controlul periodic este recomandat tuturor persoanelor, mai ales femeilor insarcinate. Din cauza schimbarilor hormonale, in timpul sarcinii este posibil sa apara anumite probleme la nivelul danturii si cel mai indicat este sa fie facut un control de preventie.
Asadar, vizitele periodice la medicul stomatolog sunt obligatorii pentru a preveni eventualele neplaceri.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
