Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai auzite mituri despre igiena orala

de Sunt Fericita la 2019-04-05
Cele mai auzite mituri despre igiena orala
Zambetul este cel mai puternic si mai curat accesoriu pe care il putem arata cu totii in orice moment al zilei. De-a lungul timpului am auzit o serie de mituri despre igina orala, asa ca mai jos iti spune ce nu trebuie sa mai crezi de acum inainte!


Stim deja faptul ca, pentru un zambet sanatos, vizita la mediul stomatolog o data la 6 luni este obligatorie. Insa, dincolo de acest adevar, exista si o serie de mituri crezute de multe persoane, care pot afecta in mod vizibil igiena orala. Iata care sunt acestea!

 
  • Daca dintii arata bine, atunci nu trebuie sa mai mergi la medic. Vizita la medicul specialist nu trebuie evitata, indiferent de felul in care arata dintii tai. Sunt foarte multe afectiuni ale dintilor ce se pot dezvolta usor, fara ca nici macar sa ne dam seama de asta. Controlul stomatologic este recomandat de doua ori pe an tocmai pentru a preveni eventualele neplaceri.

 
  • Daca te speli de mai mult de doua ori pe zi, iti poti strica smaltul dintilor. Total gresit, deoarece medicul stomatolog chiar recomanda spalatul pe dinti dupa fiecare masa, daca acest lucru este posibil. Ceea ce poate ataca intr-adevar smaltul dintilor sunt periutele de dinti mult prea dure ori pastele de dinti pentru albirea dintilor.

 
  • Albirea dentara ataca smaltul. Nu s-a demonstrat din punct de vedere stiintific acest lucru, asa ca metodele de albire care se pot efectua in cabinetul stomatologic sunt sigure si nu provoaca sensibilitate dentara.

 
  • Detartrajul ataca smaltul. S-a spus chiar faptul ca detartrajul provoaca leziuni la nivelul smaltului, insa medicii ne asigura de faptul ca, daca detartrajul este efectuat corect, acesta nu are cum sa afecteze tesuturile dentare sanatoase. Detartrajul este recomandat o data pe an numai in cabinetul dentar.

 
  • Radiografiile dentare sunt daunatoare. Datorita echipamentelor profesionale folosite, radiografiile nu reprezinta o problema pentru dantura. Doza de radiatii care este transmisa in cazul unei radiografii dentare este foarte mica, spre deosebire de radiatiile emise intr-o radiografie pulmonara. 

 
  • Ata dentara trebuie folosita dupa ce te speli pe dinti. Cel mai important este sa folosesti atat dentara si nu conteaza cand anume o folosesti. 

 
  • Femeile insarcinate nu trebuie sa mearga la stomatolog. Controlul periodic este recomandat tuturor persoanelor, mai ales femeilor insarcinate. Din cauza schimbarilor hormonale, in timpul sarcinii este posibil sa apara anumite probleme la nivelul danturii si cel mai indicat este sa fie facut un control de preventie. 

 
Asadar, vizitele periodice la medicul stomatolog sunt obligatorii pentru a preveni eventualele neplaceri.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0