Daca esti extenuata, sa stii ca oboseala nu se manifesta prin simptome de durere in zona unde situat si ficatul. Adica durerile din partea dreapta nu sunt in mod necesar probleme la ficat.
Cand alergi si te doare in dreapta, durererea dispare, de obicei, dupa ce te opresti. Aici este vorba despre intestinul gros care coteste in dreptul ficatului, gazul din interiorul lui se ridica si apasa pe intestin. De aici apare durerea.
Daca ai mancat prea mult, senzatia neplacuta pe care o resimti dupa este data de vecina ficatului, vezica biliara.
Asadar, durerea subcostala dreapta (te doare in dreapta, sub coaste, si nu ficatul) este rezultatul:
- bolilor de fiere
- bolilor de colon (intestin gros)
- pleurezii
- infectii in zona respectiva
- dureri de rinichi iradiate anterior
- dureri de stomac sau duoden
- boli hepatice.
Ficatul doare doar in cazuri exceptionale, cand apar abcese, tumori mari la suprafata lui sau cand inima nu mai reuseste sa adune sangele si-l lasa sa se acumuleze, dilatand ficatul.
In prima faza, imbolnavirea ficatului este “muta”, iar o descoperire a unei boli este de multe ori prea tarzie. La doctor te poti duce cu o afectiune si te intorci de acolo cu un “set”, pentru ca, de regula, si asta o stii, “rotitele” responsabile cu sanatatea fac treaba buna numai daca functioneaza toate bine si intr-o relatie perfecta unele cu altele. Daca una da semne de oboseala, se alatura si celelalte, si astfel incet-incet se instaleaza boala. Mai contribuie din plin stilul unei vieti moderne, pline de poluarea aerului, aditivii alimentari si stresul acumulat.
Top 5 plante pentru detoxifierea ficatului>>
Top 5 plante pentru detoxifierea ficatului>>
De ce ai nevoie de un ficat sanatos? Doar 9 motive pentru care este foarte important pentru organism:
1. Este un organ vital, care indeplineste peste 500 de functii.
2. Are un rol foarte important in detoxifierea organismului. Toate toxinele acumulate de organism, fie prin alimentatie sau din cauza poluarii, odata ajunse in ficat sunt neutralizate, metabolizate, selectate si eliminate prin secretia biliara, de care ficatul este direct raspunzator!
3. Este ocupat cu sinteza proteinelor si substantelor implicate in coagularea sangelui, metabolismul glucidic, lipidic (sinteza de colesterol).
4. Ficatul ajuta la stocarea vitaminelor – A, B, D, E, K.
5. Asigura mai mult de jumatate din rezervele de agenti antibacterieni din organism, care combat infectiile.
6. Este cel care aduce organismului un plus de energie prin transformarea glicogenului in glucoza.
7. Tot ficatul este cel care recladeste sau consolideaza parti ale corpului uzate sau lezate.
8. Dozeaza cantitatea de hormoni din sange.
9. Controleaza fluxul sanguin si temperatura corpului.
Ficat obosit sau gras? Iata cateva remedii naturise de ajutor>>
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.02
din 5
- 26 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!