De multe ori suntem pe graba dimineata si, fie mancam alimentele nepotrivite, fie nu mancam corect. Iata care sunt cele mai intalnite greseli la prima masa a zilei:
Nu mancam suficiente proteine. Chiar daca la micul dejun este recomandat sa mancam cereale integrale cu lapte, multi dintre noi mancam toate cerealele si nu mai bem si laptele ramas. In aces caz, pierdem proteine importante din prima masa a zilei, iar peste putin timp ni se face din nou foame.
Mancam prea putine fibre. Daca alegi pentru micul dejun alimente care contin zahar, trebuie sa stii ca acestea se digera repede, iar peste putin timp vei fi tot infometat. In schimb, daca mananci fibre la micul dejun, cu 5 grame mai multe fibre decat zahar, atunci iti vei prelungi senzatia de satietate. Poti incerca semintele de in sau de chia.
Nu consumam grasimi. Chiar daca ai mancat un iaurt fara grasimi de dimineata, in mai putin de o ora iti va fi din nou foame. Alegerea ideala este sa combini un iaurt cu 2% grasimi cu cereale integrale bogate in fibre sau chiar sa adaugi nuci si seminte.
Nu mananci suficient. Daca ai mancat un mar la micul dejun, nu inseamna ca este suficient. Incearca sa mananci la fiecare mic dejun o medie de 300-400 de calorii, atat cat organismul tau are nevoie pana la masa de pranz.
Nu adaugi si carbohidrati. Carbohidratii nu sunt recomandati in exces, insa nici nu trebuie exclusi definitiv din dieta alimentara. Incearca sa introduci in meniul tau zilnic si o cantitate de 30 de grame de carbohidrati.
Nu bei apa. Consumul de lichide este recomandat deoarece ajuta la mentinerea unui organism sanatos. Recomandarea specialistilor este de a consuma un pahar mare cu apa imediat cum te trezesti pentru a reactiva functiile organismului.
Bei sucuri naturale. Sa iti incepi ziua cu un pahar de suc de fructe nu este tocmai o decizie sanatoasa. Sucurile naturale, mai ales cele cumparate din comert, contin o cantitate ridicata de zahar, iar acest exces dauneaza sanatatii organismului. Cel mai bine, daca iti doresti sa consumi fructe, este sa le consumi in stare naturala.
Consumi produse de patiserie. Chiar daca arata apetisant, covrigeii, placintele sau pateurile nu sunt recomandate pentru micul dejun deoarece pot provoca o crestere a nivelului de zahar din sange si ulterior pot aparea stari de moleseala si de foame.
Asadar, acorda atentie alimentelor pe care le consumi la micul dejun, dar si cantitatilor alese.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.95
din 5
- 10 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!