Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli de evitat la micul dejun

de Camelia Diaconu la 2019-08-13
Greseli de evitat la micul dejun
Stim deja faptul ca micul dejun este prima si cea mai importanta masa a zilei. Potrivit nutritionistilor, o regula importanta la micul dejun nu este numai ce mancam, ci si CUM mancam. Iata ce greseli sa nu faci cand mananci micul dejun.


De multe ori suntem pe graba dimineata si, fie mancam alimentele nepotrivite, fie nu mancam corect. Iata care sunt cele mai intalnite greseli la prima masa a zilei:
 
Nu mancam suficiente proteine. Chiar daca la micul dejun este recomandat sa mancam cereale integrale cu lapte, multi dintre noi mancam toate cerealele si nu mai bem si laptele ramas. In aces caz, pierdem proteine importante din prima masa a zilei, iar peste putin timp ni se face din nou foame.
 
Mancam prea putine fibre. Daca alegi pentru micul dejun alimente care contin zahar, trebuie sa stii ca acestea se digera repede, iar peste putin timp vei fi tot infometat. In schimb, daca mananci fibre la micul dejun, cu 5 grame mai multe fibre decat zahar, atunci iti vei prelungi senzatia de satietate. Poti incerca semintele de in sau de chia.
 
Nu consumam grasimi. Chiar daca ai mancat un iaurt fara grasimi de dimineata, in mai putin de o ora iti va fi din nou foame. Alegerea ideala este sa combini un iaurt cu 2% grasimi cu cereale integrale bogate in fibre sau chiar sa adaugi nuci si seminte. 
 
Nu mananci suficient. Daca ai mancat un mar la micul dejun, nu inseamna ca este suficient. Incearca sa mananci la fiecare mic dejun o medie de 300-400 de calorii, atat cat organismul tau are nevoie pana la masa de pranz. 
 
Nu adaugi si carbohidrati. Carbohidratii nu sunt recomandati in exces, insa nici nu trebuie exclusi definitiv din dieta alimentara. Incearca sa introduci in meniul tau zilnic si o cantitate de 30 de grame de carbohidrati.
 
Nu bei apa. Consumul de lichide este recomandat deoarece ajuta la mentinerea unui organism sanatos. Recomandarea specialistilor este de a consuma un pahar mare cu apa imediat cum te trezesti pentru a reactiva functiile organismului.
 
Bei sucuri naturale. Sa iti incepi ziua cu un pahar de suc de fructe nu este tocmai o decizie sanatoasa. Sucurile naturale, mai ales cele cumparate din comert, contin o cantitate ridicata de zahar, iar acest exces dauneaza sanatatii organismului. Cel mai bine, daca iti doresti sa consumi fructe, este sa le consumi in stare naturala.
 
Consumi produse de patiserie. Chiar daca arata apetisant, covrigeii, placintele sau pateurile nu sunt recomandate pentru micul dejun deoarece pot provoca o crestere a nivelului de zahar din sange si ulterior pot aparea stari de moleseala si de foame.
 
Asadar, acorda atentie alimentelor pe care le consumi la micul dejun, dar si cantitatilor alese. 


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.95 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0