Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Home schooling in timpul izolarii sociale

de SuntFericita.ro la 2020-05-28
Home schooling in timpul izolarii sociale
Izolarea sociala a reprezentat, din toate perspectivele posibile, un fenomen fara precedent. Si se prea poate ca cea mai mare schimbare sa fi avut loc la nivelul educatiei. Mutarea din salile de clasa si de curs acasa a fost un soc pentru profesori, dar mai ales pentru elevi si pentru parinti. Elevii, in special cei mai mici, se gasesc dintr-odata in situatia de a nu mai avea un spatiu propriu-zis in care sa-si exerseze capacitatile de socializare si in care sa-si foloseasca energia atat de specifica varstei, iar parintii trebuie sa-i ajute sa se adapteze la noua situatie, avand in acelasi timp grija de ei insisi.


Si, chiar daca incetul cu incetul lucrurile se apropie de normalitate, cei mici putand iesi sa se joace cu prietenii, iar propriul domiciliu nemaifiind neaparat locul tuturor activitatilor, programa scolara trebuie sa avanseze, iar energia intelectuala trebuie sa fie canalizata indeosebi asupra ei. In afara orelor la distanta, parintii se gasesc mai mult ca niciodata in ipostaza de pedagog, devenind practicieni de home schooling (altfel, foarte rar intalnit in societatea noastra). Asadar, ei au sarcina de a supraveghea invatarea copilului si de a umple eventualele lacune. Tot ei trebuie sa mentina vie motivatia elevului - stim numai ca odata pierduta disciplina impusa de cursurile fata in fata, este greu sa stapanim toata energia neconsumata care se manifesta brusc.

 

Daca te gasesti in situatia asta, cu siguranta te intrebi care este cel mai bun plan de actiune. Raspunsul este ca s-ar putea sa nu existe unul singur, dar avem cateva sfaturi care pot face experienta izolarii mai usoara atat pentru cel mic, cat si pentru tine.
 

Creeaza jocuri de rol

Recomandate de toti specialistii in pedagogie, jocurile de rol testeaza capacitatea de empatie si, implicit, de imaginatie a copilului. Cel mai simplu joc de rol este acela in care te transpui in rolul profesorului, pentru ca tu sa-ti insusesti, pe langa autoritatea parentala, una didactica - astfel, vei restabili la un oarecare nivel relatia care se formeaza intre copilul tau si invatator sau unul dintre profesori.

Puteti, de asemenea, sa inversati rolurile: atunci cand copilul va deveni dascal, el va avea sarcina de a-ti expune lectia, modalitate prin care poti vedea cat de mult a inteles din ceea ce i s-a predat la distanta, de catre realul profesor, si ceea ce ai reluat cu el in timpul temelor sau orelor suplimentare.


Invatam jucandu-ne

Chiar daca la punctul anterior ti-am prezentat o cale prin care sa te impui ca figura de autoritate didactica, invatarea nu se rezuma la atat. Starea de bine a copilului este la fel de importanta ca raportul dintre profesor si elev si ca materia care trebuie asimilata prin intermediul orelor si sarcinilor de lucru. Un cadru afectiv prielnic va avantaja retentia informatiei si, mai important decat atat, va deschide accesul catre un nivel al invatarii mai elevat decat pura reproducere.

 

Asadar, in pauzele de la ore sau in timpul micilor lectii pe care le tii tu insuti copilului, poti sa te folosesti de jucarii educative. Bucuria copilului, la fel ca si buna asimilare a conceptelor, este garantata. Cu cat este mai mic, scolarul se va bucura mai mult de culorile vii ale jucariilor, iar atentia lui va fi mai mare decat in cazul unei lectii de tip prelegere. Și, dupa o noapte de somn, in care informatia dobandita se asimileaza, cel mic se prea poate sa constate ca stie notiuni pe care nu le invatase - nu in ceea ce ar fi considerat in mod obisnuit invatare.
 

Pentru a conchide, ca sa optimizezi timpul petrecut acasa alaturi de copilul tau, iti recomandam sa aplici tactici pedagogice consacrate si iti spunem cu toata increderea: educa-ti copilul prin joaca!


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016