Denumirea sa stiintifica este Armoracia rusticana si se inrudeste cu varza si conopida. Este un remediu foarte bun pentru vindecarea afectiunilor si bolilor.
Sarac in calorii, dar bogat in fibre si antioxidanti, hreanul are proprietati antivirale, prevenind infectiile si luptand impotriva radicalilor liberi.
Radacina de hrean are proprietati diuretice, expectorante, antibiotice, antispasmodice, etc. Astfel se explica efectul ei foarte bun in tratamentul anemiei, astmului, reumatismului etc.
Hreanul ras, in combinatie cu miere, luat dimineata inainte de masa, este foarte bun pentru tuse. Avand calitatea de a descongestiona aparatul respirator, este recomandat si in tratamentul astmului.
Ca si usturoiul, este un foarte bun antibiotic tratand infectiile respiratorii. Pentru a scapa de necazurile create de sinuzita, se folosesc cataplasme cu hrean pe zona fruntii.
Astfel, consumul de hrean normalizeaza tensiunea arteriala si previne riscul formarii de cheagurilor de sange. Totodata, substantele continute imbunatatesc elasticitatea vaselor de sange cerebrale si coronariene, reducand astfel riscul aparitiei unui infarct sau accident vascular cerebral.
Contribuie la revigorarea organismului. De aceea, terapia cu hrean este indicata in combaterea oboselii cronice.
Digestia lenta si gastrita hipoacida se trateaza in mod eficient cu cate doua-trei linguri de hrean ras, care se consuma in timpul meselor principale.
Ajuta si la buna functionare a ficatului si a bilei, stimuland eliminarea toxinelor din organism.
Sursa foto: healthyfoodhouse.com
Sursa articol: Agerpres
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
