Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hreanul, remediu naturist pentru sinuzita, dureri musculare si articulare

de Alina Ilie la 2022-03-10
Hreanul, remediu naturist pentru sinuzita, dureri musculare si articulare
Pe langa intrebuintarea in alimentatie, hreanul este si un bun medicament, fiind utilizat in tratamentul sinuzitei, durerilor de cap, afectiunilor renale, reumatismului, bronsitei, inflamatiilor articulare. A fost folosit de mii de ani si poate inlocui cu succes medicamentele.


Hreanul este o planta perena din familia Brassicaceae (din care face parte si mustarul, broccoli-ul si varza). Compusii naturali au fost studiati timp indelungat si s-a demonstrat ca au proprietati antibacteriene. Pe langa uleiuri volatile, mai contine calciu, potasiu, magneziu, fosfor, glutamina, glucoza, vitamina C.

Vitamina C este un antioxidant puternic care are capacitatea de a reduce efectele radicalilor liberi, care imbatranesc prematur pielea. Are un rol important in apararea organismului impotriva infectiilor si astfel pielea va fi mai elastica si mai sanatoasa.

Glucozinolatii influenteaza in mod benefic functionarea hormonilor, ceea ce poate explica de ce un consum mai mare de legume din familia Brassicaceae este asociat cu un risc mai mic de cancer de prostata, colorectal sau pulmonar. Sulforafanul este unul dintre cei mai puternici, fiind o enzima care ajuta la eliminarea substantelor nocive din organism.

Unul dintre cele mai puternice glicozide gasite in hrean, sinigrina, combate retentia apei in organism, datorita efectului sau stimulator asupra capilarelor sanguine.

Hreanul este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru congestia sinusurilor. Este recomandat in cazul gripei sau racelii, avand efect expectorant, ceea ce contribuie la eliminarea mucusului. Sucul obtinut din radacina de hrean este un remediu renumit pentru infectiile sinusurilor. Este un remediu excelent pentru raceala, gripa, astm, bronsita.

Fitoterapeutii recomanda de asemenea hreanul pentru calmarea durerilor musculare si articulare. Cataplasmele cu hrean stimuleaza fluxul sangvin, reducand astfel inflamatiile si durerile lombare, reumatice sau cauzate de artrita.

Nu in ultimul rand, infuzia de hrean este de mare folos in caz de amigdalita, gingivita, dureri de dinti.

Sursa: http://preventdisease.com
Foto: herbalextractplus.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.32 din 5 - 17 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hrean

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sinuzita

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0