Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Judetul din Romania cu cei mai multi donatori de sange

de Sunt Fericita la 2020-08-25
Judetul din Romania cu cei mai multi donatori de sange
Un judet din Romania doneaza cel mai mult sange la nivel national si e posibil sa nu va asteptati ca acesta sa fie cel la care va ganditi.


Surpriza! Judetul Salaj se situeaza pe primul loc la nivel national ca numar de donatori de sange raportat la mia de locuitori, in primul semestru din 2020, potrivit unei statistici a Institutului National de Medicina Transfuzionala.
 
Potrivit statisticii mentionate, judetul Salaj are o medie de 14,79 donari la mia de locuitori, dublu fata de media nationala, de 7,45 donari. Pe locul II se situeaza judetul Arges, cu 14,3 donari la mia de locuitori, iar pe III Prahova, cu 11,41 donari la mia de locuitori.
 
In ceea ce priveste numarul de donatori la mia de locuitori, aceeasi statistica situeaza Salajul pe locul al doilea la nivel national, cu 11,7 donatori la mia de locuitori, primul fiind de aceasta data Argesul, cu 12,92 donatori la mia de locuitori.
 
Directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Salaj, Cristina Ilies, a precizat pentru Agerpres, ca pozitia fruntasa a judetului in aceste statistici se datoreaza unui cumul de factori.
 
"Suntem un judet mai mic, unde lumea se cunoaste si informatia se propaga mai usor. Intregul personal al Centrului a fost implicat in promovarea actului de donare. Ne-am deplasat pentru donare si in mediul rural, am facut actiuni si in licee si avem numeroase companii si institutii ai caror angajati vin sa doneze periodic. In plus, am creat la Centru un mediu placut, personalul intampina donatorii cu zambetul pe buze si ii face sa treaca peste fricile si tracul dat de actiunea de donare de sange. Donatorii se simt bine la noi si atunci revin", a precizat Cristina Ilies.
 
Pe de alta, directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Salaj subliniaza insa faptul ca in perioada verii numarul donatorilor a scazut, motiv pentru care chiar sambata, 29 august, institutia va fi deschisa pentru cei care vor sa ajute la salvarea unei vieti prin donarea de sange.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre judet

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romania

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre donatori

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sange

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0