Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Portiile prea mari de mancare conduc la acumularea kilogramelor in exces

de Alina Ilie la 2017-07-10
Portiile prea mari de mancare conduc la acumularea kilogramelor in exces
Specialistii sustin ca greutatea in exces apare din pricina consumului unor portii de mancare prea mari pentru nevoile organismului. Daca vrei sa pierzi in greutate, cea mai buna metoda este aceea de a reduce numarul de calorii. O portie echilibrata poate fi astfel cheia catre silueta ravnita de orice femeie.


Principalul motiv pentru care ne ingrasam este marimea portiilor dar si dezechlibrul dintre proteine, glucide si lipde. Prin urmare, este bine sa fim atenti de fiecare data la calitatea, dar si cantitatea alimentelor pe care le consumam pentru a ne mentine greutatea corpului in limitele ideale inaltimii.

Mai mult, portiile prea mari de mancare predispun la diabet de tip II, boli cardiovasculare sau chiar tulburari mentale grave, precum depresia cronica, bulimia sau anorexia, de aceea este important sa adoptam o dieta echilibrata, care sa ne permita sa mancam sanatos fara sa crestem in greutate. Cu cat alimentele sunt mai variate, cu atat mai mult organismul va primi toti nutrientii esentiali, in special vitaminele si mineralele atat de necesare mentinerii sanatatii.

Un nou studiu confirma faptul ca marimea portiilor de mancare reprezinta unul dintre principalii vinovati pentru cresterea ponderala. Cercetatorii afirma ca marimea portiilor in cazul majoritatii alimentelor consumate frecvent si bogate in grasimi a crescut in mod dramatic, iar mare parte din vina apartine industriei alimentare.

"S-a petrecut o schimbare la nivel cultural in ultimii cinsprezece sau douazeci de ani care au fost luati in calcul in studiu. Spre exemplu, si dimensiunea farfuriilor a crescut, acest lucru incurajandu-i pe oameni sa consume mai multa mancare", a declarat Bruce Neal, unul dintre coordonatorii studiului.

De pilda, o portie de carne de pui sau de vita nu trebuie sa fie mai mare decat dimensiunea palmei intinse. Daca tii cele doua maini lipite una de alta poti masura portia de legume recomandata pentru consumul zilnic. De asemenea, s-a dovedit ca marimea palmei poate fi folosita pentru a calcula cantitatea ideala de fructe pe care trebuie sa o consumi zilnic. Cu privire la nuci si seminte, o portie inseamna un pumn - aproximativ 45 de grame.

Concluzia este foarte clara: portiile supradimensionate au un efect nedorit asupra aportului caloric, trebuie sa fim atenti la cantitatea de alimente pe care le consumam, si sa ne potolim foamea consumand supe, fructe si legume, si sa evitam consumul alimentele ce contin carbohidrati rafinati. Pentru gestionarea corecta a greutatii corpului un rol esential il are controlul asupra portiilor de mancare.


Sursa: Agerpres

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.67 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre silueta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre crestere in greutate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Cele mai citite articole

Cunoscuta initial ca o arta martiala originara din China, Tai Chi este o practica extrem de ...
Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016