Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Le mananci cu pofta, dar te-ar putea ucide

Le mananci cu pofta, dar te-ar putea ucide
In dieta noastra zilnica se numara si cateva fructe si legume care, consumate in exces, ne pun viata in pericol. Pentru ca au in compozitie toxine potential ucigatoare. Nu trebuie insa sa te sperii, dar nu le manca cu kilogramele.


Cirese, piersici, prune, caise: cianura 
Nu intra in panica daca inghiti o cireasa cu tot cu sambure. Acesta din urma este arareori otravitor daca este inghitit intreg. Numai ca evita cu orice pret sa mananci un sambure de cireasa spart. Pe langa faptul ca sunt amari si aproape imposibil de mestecat, samburii cireselor, piersicilor, caiselor sau prunelor contin cianura de hidrogen. Doza letala este de 1,52 miligrame pe kilogram. Adica 0,1 grame pot deveni periculoase pentru cineva care cantareste in jur de 70kg. O singura cireasa contine in samburele ei 0.17g din substanta letala pe fiecare gram de sambure. Cu alte cuvinte, in functie de cat de mare este samburele, acesta poate ucide.
Orez: arsenic
Nu te vei otravi, caci, este nevoie de 290 de kg de orez crescut in statul american Texas despre (care s-a dovedit are un continut de arsenic) pentru a ucide o persoana de 70 de kilograme. Acesta poate provoca dureri abdominale sau vertij atunci cand e consumat in cantitati mari. 
Rubarba: acid oxalic 
Evita frunzele acestei plante, caci au acid oxalic, un compus chimic pe care il gasesti si in produsele de curatenie pe care le folosesti prin casa. Nici macar daca gatesti frunzele nu vei scapa de compusul periculos din ele, care iti da senzatii de arsura, greata sau convulsii. Relaxeaza-te, caci este nevoie de 5 kg de frunze si de un adult cu o greutate medie de 60 de kg pentru efecte ucigatoare.
Cartofi: solanina
Solanina este un pesticid natural care este toxic pentru oameni si care apare mai ales in coaja cartofilor care incep sa incolteasca. Duce la stari de voma si probleme cardiace. Un studiu al Universitatii din New Mexico arata ca un adult de 70 de kg ar trebui sa consume in jur de 750 g de cartofi verzi (incoltiti) pentru a prezenta simptomele mentionate.
Mere: cianura
Samburii de mere si pere contin compusi ce se pot transforma in cianura cand sunt ingerati. Din fericire, chiar si aceia care obisnuiesc sa manance marul cu tot cu cotor nu au de ce sa isi faca griji. Semintele rebuie pisate bine pentru ac acesti compusi sa-si faca efectul. Iar, pentru a dobori un om de 70 de kilograme, este nevoie de 100 g de seminte.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mere

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0