Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 lucruri bine de stiut despre erbicide

de Sunt Fericita la 2021-01-26
3 lucruri bine de stiut despre erbicide
Erbicidele sunt substante chimice care au o actiune toxica selectiva sau generala, fiind folosite pentru distrugerea buruienilor de pe diferite tipuri de terenuri sau din culturile agricole.


Daca erbicidele cu actiune generala se pot folosi pentru orice specie de plante, erbicidele selective, precum erbicidul pantera de la Plantmaster.ro, distrug doar anumite buruieni, lasand culturile dorite nederanjate.

 

Prin actiunile la care sunt supuse buruienile, erbicidele permit plantelor sa se dezvolte sanatos, asigurand o cultura fara daunatori.

Cum se folosesc corect erbicidele?

Este important ca fiecare erbicid sa fie folosit conform indicatiilor de pe ambalaj. Deoarece fiecare cultura are nevoie de un tratament specific, este importanta respectarea concentratiei de erbicid si a perioadei de aplicare, astfel incat acestea sa isi faca efectul si sa aiba rezultatele dorite.

 

Aplicarea erbicidelor pe culturi este esentiala, dar, totodata, sunt multe intrebari despre cum functioneaza si daca sunt sanatoase. De aceea, vrem sa raspundem acestor intrebari si sa vedem care sunt cele mai importante trei lucruri bine de stiut despre erbicide.

1. Erbicidele sunt supuse unor teste riguroase

Deoarece au un rol extrem de important pentru randamentul culturilor, dar și pentru sanatatea alimentara si fiind utilizate pe scara largra, erbicidele sunt supuse unor teste riguroase, astfel incat sa fie sigure pentru folosit.

 

De evaluarea fiecarui erbicid se ocupa Agentia pentru Protectia Mediului si se asigura ca acestea pot fi folosite in siguranta, fara a dauna mediului si sanatatii umane.

 

De exemplu, glifosatul este un erbicid despre care se pun peridic intrebari referitoare la siguranta sa. Mai multe institutii stiintifice si agentii de reglementare au analizat siguranta acestuia si daca poate fi folosit ca si erbicid, ajungand la concluzia ca nu este un produs chimic daunator.

 

Cu toate acestea, produsele care contin glifosat trebuie sa respecte anumite reglementari, referitoare la ratele maxime de aplicare (ce cantitate de produs trebuie utilizata si in ce etape de crestere a plantelor trebuie utilizat).

 

Desi cuvantul “chimicale” poate avea o conotatie peiorativa, realitatea este ca erbicidele au devenit o parte integrala a agriculturii, fiind folosite in intreaga lume, iar fara ele ar avea de suferit economia, culturile, dar si oamenii.

2. Erbicidele sunt importante pentru randamentul culturilor

Erbicidele reprezinta un factor important in randamentul culturilor si sunt esentiale pentru orice fermier. Necontrolate, buruienile pot provoca pierderi uriase de venituri si pot afecta calitatea si nivelul de productie ale culturilor.

 

De exemplu, daca pe campurile de porumb nu ar fi folosite erbicide, atunci buruienile lasate libere ar produce pagube de aproximativ 50% din cantitatea totala de porumb, rezultand in pierderi economice foarte mari.

 

Studiile arata ca fara aplicarea erbicidelor, dar folosind alte practici de inlaturare a buruienilor, acestea pot distruge in jur de 50% din culturile de soia si porumb, demonstrand, astfel, importanta erbicidelor la nivel global.

3. Pot fi folosite erbicidele pentru culturile modificate genetic?

Unele culturi modificate genetic au fost dezvoltate in asa fel incat sa fie tolerante la erbicide, nefiind nevoie ca fermierii sa le aplice atat de des.

Concluzii

Astfel, erbicidele sunt chimicale de care avem nevoie, chiar daca ne place cum suna sau nu. Sunt responsabile pentru culturi sanatoase si productii in cantitati mari, iar fara ele, societatea ar avea de suferit.

 

Acestea sunt supuse unor teste riguroase pentru a putea fi folosite in siguranta si pentru a putea consuma plantele pe care trebuie sa le protejeze. Sunt importante pentru randamentul culturilor, iar unele culturi modificate genetic au ajuns sa fie tolerante la erbicide, fiind nevoie de o cantitate mai mica de substanta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0