Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mancam mai mult decat trebuie fara sa ne dam seama de acest lucru

de Sunt Fericita la 2019-11-01
Mancam mai mult decat trebuie fara sa ne dam seama de acest lucru
E dovedit. Mancam mai mult decat ne trebuie fara sa ne dam seama de acest lucru periculos, cu efecte extrem de neplacute pe termen lung.


Exista 5 motive pentru care mancam mai mult decat ne trebuie si facem acest lucru din ce in ce mai des fara sa fim pe deplin constienti. Iata-le!
 
1. Portiile sunt prea generoase
Un studiu facut in SUA folosind supa arata ca mancam involuntar mai mult si nu putem sa vedem acest lucru. Jumatate dintre boluri au fost reumplute lent si imperceptibil, printr-un tub aflat sub masa, pe masura ce continutul era consumat. Participantii ale caror boluri au fost reumplute pe ascuns au consumat cu 73% mai multa supa decat cei care au si-au reumplut bolurile singuri, dar nu au crezut ca au consumat mai mult si nici nu s-au simtit mai plini.
 
2. Gusturi multe si diferite
Cand mananci un singur anumit tip de mancare tinzi sa te saturi mult mai repede pentru ca receptorii iti transmit o senzatie de placere mai mica, asadar renunti mai usor la ce ai in fata ta sau la ce vrei sa cumperi. Cu cat gusturile din farfurie sunt mai diversificate, cu atat tindem sa dorim din ce in ce mai mult pentru ca al nostru creier percepe mai multa placere si buna dispozitie.
 
3. Atentie!
Oamenii mananca adesea in timp ce fac alte lucruri, cum ar fi sa se uite la televizor sau pe telefon. Aceasta distragere de la masa interfereaza cu mecanismele care in mod normal ne opresc din a manca. Simti mai putina placere dupa consumarea unei anumite cantitati, ceea ce inseamna ca va dura mai mult sa te simti satul.
 
4. Consumul de alcool
Stii foarte bine ca iti este foarte foame dupa ce consumi o anumita cantitate de alcool, asadar daca vrei sa iti controlezi cantitatea de mancare consumata, ar trebui sa renunti la a mai consuma orice forma din aceasta substanta. In plus, alcoolul poate sa faca alimentele sa para mult mai gustoase decat sunt acestea in realitate. 
 
5. Mancatul in grup
Consumul de alimente impreuna cu alte persoane mareste cantitatea pe care o poti manca. Alegerea alimentelor pe care le consumi poate fi influentata - e mai probabil sa alegi alimente similare cu cele pe care le aleg cei din jur. Acest efect creste atunci cand avem relatii stranse cu oamenii cu care luam masa, deoarece simtim o nevoie mai puternica de a ne identifica cu ei. Acesta este in primul rand un efect social, in care folosim comportamentul alimentar al altora ca un ghid pentru comportamentul nostru. Cu toate acestea, cercetarile recente sugereaza ca acest fenomen poate afecta si experienta de a manca!
 
Pofta buna

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancam mult

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nu ne dam seama

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0