Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mananci noaptea? Ai parte si de beneficii

Mananci noaptea? Ai parte si de beneficii
De cate ori nu ai auzit ca, daca incerci sa slabesti, nu trebuie sa mananci noaptea? Sau ca mancatul dupa apusul soarelui este o reteta sigura a ingrasarii? In ciuda a tot ceea ce ai auzit, raspunsul la intrebarea daca trebuie sau nu sa mananci seara nu este suficient de limpede. De fapt, anumite alimente consumate seara pot sa-ti accelereze progresul spre atingerea obiectivelor de fitness.


Adevarul psihologic este ca nu se intampla nimic magic intre ora 8 si 9 p.m. Asa ca de unde a venit aceasta regula? Oamenii sunt, de obicei, ami putin activi noaptea, ceea ce inseamna ca ard mai putine calorii. In plus, se pare ca cina este momentul in care riscul de a consuma mai multe calorii este mai mare.
Cand ne uitam la televizor, mancam mult pe fond nervos. Daca stam cu ochii al stiri in timp ce mancam, nu suntem deloc atenti la ca bagam in gura. Si, daca ai impresia ca obiceiurile tale alimentare sunt sanatoase si nu ai cum sa fii afectata de asta, mai gandeste-te o data. Un studiu din 2011 publicat in revista Appetite a aratat ca persoanela care isi controleaza dieta si aportul caloric sunt mai influentabile de emisiunile culinare, mancand deci mai mult in timpul acestora.
Mancatul noaptea nu este rau in anumite circumstante. Alimentele junk food sunt problema. Daca nu mananci aiurea, luand multe gustari, atunci cresti mult numarul de calorii.
Asta fiind spuse, iata cateva strategii alimentare surprinzatoare despre cum sa abordezi mancatul noaptea pentru a slabi si a-ti imbunatati performanta la sala:
1. O cina slab glicemica de seara tarziu te ajuta sa-ti controlezi glicemia maine.
O zi buna nu se vede numai dupa un somn odihnitor de noapte. Incepe de la cina. Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition a conchis ca ceea ce mananci la cina afecteaza reactia organismului fata de micul dejun. Concluziile au aratat ca persoanele care mananca o cina slab glicemica isi controleaza mai bine glicemia a doua zi. Optimizarea controlului asupra glicemiei nu este importanta doar pentru slabire, ci si pentru sanatate in general.
Ce trebuie sa mananci? Carbohidrati slab glicemici – linte, fasole neagra, cartofi dulci – sau legume verzi cu proteine slabe – piept de pui, carne de vita sau somon.
2. Nu toti carbohidratii se tranforma in grasime daca ii mananci seara tarziu.
Sportul este activitatea care are cel mai mare efect asupra modului in care corpul proceseaza si metabolizeaza mancarea. Cand faci sport, corpul schimba ceea ce face cu mancarea pe care i-o dai. Aceste schimbari duc nutrienti spre zona de recuperare, ceea ce isneamna ca muschii absorb mai multi acrbohidrati. Acest lucru se intampla indiferent de ora. Dar oamenii inca se feresc sa manance carbohdrati seara de teama ca acestia vor fi depozitati sub forma de grasime.
Daca nu mananci dupa antrenament, iti pui in pericol activitatea de recuperare si rezultatele in sine. In primele 45 de minute dupa o sesiune de sport, una din prioritatile tale nutritionale trebuie sa fie recuperarea de dupa exercitii, caci iti ajuta muschii sa fie mai puternici si mai buni. Nu sari peste carbohidrati dupa sport, doar pentru ca e tarziu. Incearca cartofi dulci si banane.
3. Daca mananci carbohidrati seara iti controlezi senzatia de foame.
U n studiu recent a aratat cum carbohidratii consumati seara te ajuta sa-ti controlezi apetitul de-a lungul zilei urmatoare. Intr-un studiu din 2011 publicat in revista Obesity and Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases, cercetatorii au pus un grup de 63 de politisti obezi, femei si barbati, pe doua diete. Prima dieta a impartit aportul de carbohidrati pe tot parcursul zilei, cea de-a doua a concentrat majoritatea carbohidratilor la cina. Participantii care au mancat cei mai multi carbohidrati la cina au trecut prin experiente hormonale care le-a redus foamea.

Sursa: Livestrong

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.7 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatatea

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carbohidrati

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0