Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stii sa mananci CORECT fructele?

Stii sa mananci CORECT fructele?
Nu exista nici o indoiala asupra faptului ca fructele sunt sanatoase si ne ajuta sa slabim, oferindu-ne o mare parte din substantele nutritive si vitaminele de care avem nevoie. Din pacate, mai mult de jumatate dintre noi nu stiu cum se mananca fructele. Invata cum si cand sa consumi fructele astfel incat sa fii plina de energie...


De ce e bine sa mancam multe fructe, zilnic?
Introducerea fructelor in alimentatia zilnica, intr-un mod corect, va avea ca efect imbunatatirea digestiei si un aport mai mare de fibre, potasiu, vitamina C, acid folic si multe alte vitamine. Toti acesti nutrienti ajuta sistemul imunitar in lupta impotriva bolilor, scade riscul de aparitie a unei boli de inima, al unui atac cerebral sau a presiunii arteriale.
Cu toate acestea, nu numai fructele in sine ajuta, ci si modul in care sunt mancate. Consumate in mod gresit, fructele pot aduce mai multe probleme decat beneficii.
Cand si cum se mananca fructele?
Fructele se mananca singure si NUMAI pe stomacul gol. Acest lucru e necesar deoarece atunci cand este consumat un fruct, digestia este foarte rapida. Zaharul continut in fructe are nevoie de timp pentru a fi absorbit in organism. Cand este mancat singur, stomacul poate procesa mai usor toate substantele nutritive, fibrele si zaharurile din fruct. Daca alegi sa consumi fructe imediat sau la scurt timp dupa o masa consistenta (mai ales dupa masa de pranz, cand se mananca si alte categorii de alimente), acestea vor ramane in stomac prea mult timp si vor fermenta. Rezultatul probabil iti este cunoscut: indigestie, arsuri la stomac, gaze sau balonare.
Consumarea corecta a fructelor nu trebuie neglijata si regula se poate aplica foarte simplu. Cum in fiecare zi exista trei mese principale, se pot lua doua gustari cu fructe, la doua ore dupa. Desi la inceput probabil ca va trebui sa te uiti pe ceas ca sa inveti cand anume poti manca fructele, in timp te vei obisnui. O alta varianta este sa mananci fructele inainte de masa cu o ora. Dupa mesele mai grele in care ai consumat carne sau paste, lasa sa treaca 3-4 ore inainte de a manca fructe.
Momentul ideal din zi in care poti manca fructe este dimineata, pe stomacul gol. Mananca o salata preparata din 3-4 fructe si lasa sa treaca 1-2 ore pana la masa de pranz - este o idee excelenta pentru cele care doresc sa slabeasca.
Nu e bine sa mananci fructe prea aproape de culcare, pentru ca zaharul pe care il contini iti va da un plus de energie si nu vei putea dormi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre corect

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre consuma

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mananci

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0