Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

De ce nu este bine sa mananci in graba

De ce nu este bine sa mananci in graba
De ce nu este bine sa mananci in graba

Traim in secolul vitezi, avem un ritm accelerat de munca iar acest lucru ne afecteaza obiceiurile alimentare, mancam pe graba si rareori savuram alimentele. In timpul mesei verificam e-mail-urile si ne mai facem si planuri pentru weekend. In graba noastra de a termina masa cat mai repede nu mestecam de doua-trei ori alimentele si astfel nu savuram gustul si nu trezim brusc cu greturi si o senzatie inconfortabila de stomac plin. Important de stiut este ca mestecatul lent contribuie la o asimilare linistita a alimentelor.


Mancatul lent nu numai ca te ajuta sa slabesti, insa iti imbunatateste si digestia, nutrientii fiind asfel mai usor asimilati de organism. In schimb, daca mancam pe fuga, digestia are de suferit. Doctor Oz recomanda 3 ceaiuri care ajuta digestia si metabolismul>>

"Sa mananci folosindu-ti toate cele 5 simturi si sa-ti si placa cu adevarat, nu e lucru usor. In primul rand pentru ca nu avem atentia, rabdarea si disponibilitatea de a respecta mancarea si de a o savura ca pe un privilegiu, un dar de pret. Apoi pentru ca anatomia, modul in care suntem construiti, ne face sa ne plictisim, sa ne obisnuim repede cu ceva, indiferent cat de bun sau de ne-bun ar fi. Si tot ce devine obisnuit, nu mai este apreciat.

Mai concret, cand vine vorba de receptorii de gust, ca si de cei pentru miros, dupa cateva zeci de secunde de contact cu un stimul nu-l mai pot simti. Desi stimul persista, efectul lui e zero, nu mai e nici bun nici rau. Exemplu cel mai concludent il avem cand ne dam cu parfum, dupa nici un minut nu mai simtim nimic, desi el miroase in continuare. Asa si cu gustul, cat ar fi mancarea de delicioasa dupa 5-7 inghitituri wow-ul dispare, placerea scade. Daca continuam masa, motivul este fie foamea, fie mancatul pe pilot automat, cat sa terminam farfuria/pachetul, insa placerea nu mai e demult acolo. Pentru ca receptorii se obisnuiesc repede cu un stimul, asa ca daca vrem sa simtim iar placerea trebuie sa schimbam stimulul." explica nutritionistul Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Un alt motiv serios pentru a manca incet este faptul ca organismul tau are suficient timp sa isi dea seama ca este hranit si plin. Din pacate, obisnuim sa mancam mult mai devreme ca semnalele de satietate sa se transmita creierului. Daca infulecam mancarea si grabim digestia, fortam stomacul sa faca fata alimentelor inainte sa fie tocmai pregatit.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania


De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Asta au inteles francezii cand au creeat meniurile de degustare din restaurantele sofisticate sau cu multe stele: este vorba de o succesiune de minim 8 feluri de mancare care sa-ti incante simturile, iar fiecare fel e minuscul si contine fix 3 imbucaturi. In total 25 de inghitituri, adica exact atat cat permite capacitatea stomacului intr-un interval de 2-3 ore. Cu wow de la inceput pana la sfarsit, pentru ca nu apuci sa te obisnuiesti cu un preparat, ca vine urmatorul.

Prima inghititura e surpriza descoperirii, a doua e confirmarea, a treia e satisfactia totala si apoi...schimbi si o iei de la capat☺️ un rasfat al simturilor ridicat la rang de arta. Si care are la baza notiuni elementare de anatomie si fiziologie, toate spre binele nostru. Cu siguranta placerea nu ingrasa si nu imbolnaveste, mai ales cand e si pe bani multi.", mai spune Mihaela Bilic.




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 8 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obiceiuri alimentare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta sanatoasa

Spune-ne opinia ta despre "De ce nu este bine sa mananci in graba"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


6 + 8 =

Cele mai citite articole

Francezii realizeaza filme foarte bune despre valori si cel mai important lucru este ca fac acest ...
Fiecare dus al zilei trebuie sa fie un moment de relaxare care sa iti ofere energie si buna ...
Pentru ca ne dorim o casa curata, de multe ori cand facem curat gasim modalitati prin care sa ne ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Sigur bunica stia ce-s alea oregano si chimen :
Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0