Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce merita sa investesti intr-un zambet impecabil?

de Sunt Fericita la 2021-05-17
De ce merita sa investesti intr-un zambet impecabil?
Daca o fotografie valoreaza cat o mie de cuvinte, oare ce pret poti pune pe un zambet? Posibilitatea de a te exprima natural, printr-un zambet larg, este apanajul persoanelor care pot afirma ca sunt perfect multumite de calitatea si aspectul danturii.


Din fericire, tehnologia in domeniul stomatologiei a avansat pana la punctul la care  si cei care nu au dantura perfecta pot gasi solutii, inclusiv un implant dentar in Timisoara. De ce zambetul merita toata preocuparea noastra pentru a deveni impecabil? Gasesti mai jos 3 motive care te vor lamuri de ce sa investesti intr-o dantura frumoasa.

Iti imbunatatesti sanatatea.

Starea de sanatate a intregului organism este influentata in mod direct de cea dentara. Studiile ultimilor ani au aratat o legatura directa intre sanatatea precara a dintilor si boli ale sistemului digestiv, ale aparatului cardio-respirator, dar si o deteriorare accentuata a starii de sanatate psihica pe fondul afectarii imaginii personale.  

Procesul de digestie a nutrientilor necesari functionarii organismului incepe de la nivelul cavitatii bucale, masticatia avand un rol esential in formarea bolului alimentar – prima etapa a acestui proces. Lipsa unuia sau a mai multor dinti conduce, invariabil, la ingreunarea digestiei si la fortarea celorlalte componente ale sistemului digestiv – in special a stomacului – pentru a suplini aceasta carenta. Trebuie precizat insa ca aceasta suplinire nu poate fi completa, deci asimilarea nutrientilor va fi la un nivel precar in corpul tau.

In plus, leziunile la nivelul gingiilor – precum paradontoza – netratate corespunzator, pot duce atat la deteriorarea starii de sanatate a danturii, cat si la diferite infectii, nu doar la nivelul cavitatii bucale, ci in intregul organism. Aceste probleme favorizeaza aparitia trombozelor si cresterea tensiunii arteriale, deci e bine sa te mai gandesti inainte de a renunta sa mergi la stomatolog pentru verificarea danturii tale.

Cu o influenta atat de mare asupra starii generale a organismului, investirea in tratamente medicale care sa remedieze deficientele dentare nu este un capriciu, asadar, ci o necesitate si o prioritate de sanatate.

Dobandesti confort fizic si psihic.

Tratamentul dintilor influenteaza atat starea de confort general al fiecarui pacient. Durerea dentara poate fi de mai multe feluri: de scurta durata si intensitate redusa, de lunga durata si constanta, intensa cu puseuri (specifica infectiilor), localizata sau iradianta. Invariabil, durerile de dinti sunt asociate cu respiratie urat mirositoare si gust neplacut, aspect murdar al suprafetei smaltului, dureri de cap si stari febrile.

Exista, desigur, tratament medicamentos pentru calmarea durerii si anumite „strategii” de a manca, evitand contactul dintilor afectati cu lichide sau materii solide, reci sau fierbinti si curatand cu atentie cavitatea, insa unicul tratament cu adeavarat eficace este cel stomatologic. In definitiv, doar un specialist care poate implementa solutiile adecvate pentru a trata corespunzator fiecare afectiune.

Iti creste increderea in propria persoana.

Primul lucru pe care il remarcam la cei din jur este modul in care se prezinta. De cele mai multe ori ne influenteaza un zambet sau, dimpotriva, absenta acestuia. O persoana pozitiva – zambitoare, degajata, naturala – capteaza atentia, transmite buna dispozitie si este dorita, indiferent de tipul relatiei interumane. Dintii curati, ingrijiti, drepti sunt semn al unei sanatati impecabile si reprezinta un mesaj non verbal de incredere in sine adresat tuturor partenerilor de discutie.

Diametral opus, persoana care isi ascunde zambetul si incearca sa vorbeasca mai putin, pentru a disimula imperfectiunile la nivelul aparatului dentar, nu poate capta atentia decat cel mult in sensul unei reticente fata de prezenta ei in grupul respectiv. Mesajul acesteia devine astfel lipsit de coerenta, fara capacitatea de a le arata celorlalti incredere in propriile forte. Lipsa atentiei si a validarii din partea partenerilor de comunicare poate avea efecte devastatoare asupra increderii in sine, deci devine extrem de important sa reflectezi asupra acestui aspect.

De cele mai multe ori nu ne dam seama ca unele detalii pe care le ignoram, cum ar fi starea de sanatate a dintilor, influenteaza foarte multe aspecte ale vietii noastre. Intre felul in care ne simtim si modul in care ne percep semenii nostri, intre absenta increderii in sine si sentimentul ca poti cuceri lumea intreaga, vei descoperi ca se afla doar un zambet. Depinde doar de tine cat de frumos vrei sa il ajuti sa devina!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0