Marul crescut in conditii conventionale costa, in general, mai putin, dar cel organic este oare mai sigur si mai bogat nutritiv? Afla care este adevarul inainte de a merge la cumparaturi.
Agricultura conventionala vs agricultura organica
Cuvantul „organic” se refera la modul in care fermierii cresc si proceseaza produsele agricole, cum ar fi fructele, legumele, cerealele, produsele lactate si carnea. Practicile agriculturii organice sunt create pentru a incuraja consevarea solului si a resurselor de apa si pentru a reduce poluarea. Fermierii care produc culturi organice nu folosesc metode conventionale de fertilizare, de control al semintelor si de prevenire a bolilor la animale. De exemplu, in loc sa utilizeze subtsante chimice care ucid buruienile, fac rotatii sofisticate de culturi si imprastie mulci sau balega pentru a tine buruienile la distanta.
Iata cateva diferente cheie dintre agricultura conventionala si cea organica:
Agricultura conventionala:
- foloseste fertilizatori chimici pentru a promova cresterea plantelor;
- aplica erbicide sintetice pentru a face fata buruienilor;
- le dau animalelor antibiotice, hormoni de crestere si medicamente pentru a preveni imbolnavirea si pentru a accelera cresterea.
Agricultura organica:
- foloseste fertilizatori naturali, cum ar fi balega sau compozitul, pentru a hrani solul si plantele;
- aplica pesticide din surse naturale; folosesc ajutorul insectelor si al plantelor;
- foloseste compusi produsi de mediu pentru a csapa de buruieni; roteste culturile;
- animalele sunt hranite organic si au acces la spatii deschise; foloseste masuri de preventie pentru a minimiza riscul imbolnavirilor: dieta echilibrata, curatenie in spatiile de crestere etc.
Mancarea organica: este mai bogata nutritiv?
Raspunsul nu este clar. Un studiu recent a trecut in revista articolele stiintifice din ultimii 50 de ani privind continutul nutritiv al mancarurilor organice si al celor conventionale. Concluzia: sunt comparabile din punct de vedere al continutului nutritiv. Cercetarile continua.
Exista mai multi factori care influenteaza decizia de a cumpara produse organice. Unii le aleg pentru ca le place gustul. Altii evita pesticidele, conservantii si vor sa protejeze mediul.
Dar produsele organice sunt mai scumpe si asta din cauza practicilor agricole mai costisitoare. Pentru ca fructele si legumele organice nu sunt tratate cu conservanti, se strica mai repede. Si nu au un aspect perfect, variind in termeni de culoare si marime.
Tu ce alegi?
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
