Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente care imbatranesc

de Camelia Diaconu la 2018-10-18
Alimente care imbatranesc
Auzim des ce alimente sa mancam daca ne dorim sa avem un ten luminos sau ce diete sa urmam daca vrem sa slabim. Ei bine, aspectul important peste care nu trebuie niciodata sa trecem este imbatranirea prematura pielii. Asadar, iata ce alimente te pot imbatrani mai repede decat ai crede, daca le consumi in exces!


Alimente care imbatranesc aspectul pielii
 

Margarina. Varianta mult mai populara a untului, margarina poate avea un efect nociv la nivelul pielii. Consumul regulat de margarina poate creste nivelul inflamatiei din corp, fapt ce duce la aparitia ridurilor mult mai usor.
 
Alimentele sarate. Toate alimentele care au in compozitie o cantitate mare de sare pot duce la uscarea pielii si imbatranirea prematura a acesteia. Carnea procesata, preparatele culinare prea sarate sau chipsurile pot atrage cantitatea fluida din celule pentru a neutraliza si a elimina sarea din organism. In acest caz, pielea devine mult mai uscata si pot aparea riduri.
 
Ciocolata. Atat ciocolata simpla, ca si batoanele de ciocolata contin zahar. Acesta din urma este principalul inamic care duce la imbatranire deoarece, pe masura ce cantitatea de zahar este digerata, acesta lasa in spate resturi cunoscute si sub denumirea de produse finale de glicare avansata. Aceste resturi se ataseaza de colagen si astfel se formeaza ridurile si pielea lasata. 
 
Alcool. Consumul in exces de alcool afecteaza ficatul, iar toxinele de la nivelul  acestuia sunt eliminate in mod natural din corp, atacand pielea. In momentul in care se acumuleaza mai multe toxine la nivelul ficatului, iar acestea nu sunt descompuse, atunci pielea poate suferi o multime de modificari si afectiuni precum acneea si ridurile. Vinul alb este bautura care te imbatraneste si mai ales care iti afecteaza calitatea dintilor. Consumul de vin alb iti reduce cantitatea de saliva, iar de aici apar petele si cariile dentare. Acidul vinului alb ataca smaltul natural al dintilor tocmai din acest motiv este recomandat ca dupa fiecare pahar de vin consumat, sa iti clatesti gura.
 
Carbohidrati procesati. Vorbim aici despre painea alba, produsele procesate de patiserie si alte cereale pe care obisnuiai sa le consumi la micul dejun. Acest tip de carbohidrati sunt digerati in zahar pur si duc la slabirea integritatii colagenului si a elastinei pielii. Incearca pe cat de mult poti sa renunti sa ii mai consumi.
 
Cafeaua. Chiar daca este ideala dimineata, cafeau deshidrateaza, tocmai din acest motiv, in momentul in care o bei este important sa consumi si un pahar cu apa. Deshidratarea pielii duce la accentuarea ridurilor de expresie si a ridurilor fine. De asemenea, daca ai obiceiul sa consumi cafea cu caramel sau frisca ori zahar, aceste ingrediente suplimentare ar putea deteriora colagenul pielii.
 
Incadram in categoria alimentelor care pot grabi imbatranirea si bauturile acidulate, care au in compozitie o cantitate mare de zahar, dar si prajiturile ori alte tipuri de dulciuri.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0