Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legatura dintre monoglutamatul de sodiu si obezitate

Legatura dintre monoglutamatul de sodiu si obezitate
Daca punga de chipsuri ar avea pe eticheta avertismentul "Aceste chipsuri te predispun la obezitate", ai mai cumpara-o? I-ai mai manca? Intr-un fel, acest avertisment este vizibil, trebuie numai sa citesti lista de ingrediente. Cercetatorii sugereaza ca monoglutamatul de sodiu cauzeaza obezitatea, facand gustarile nesanatoase sa fie si mai nesanatoase decat ai presupus pana acum, relateaza naturalnews.com.


Sunt convinsa ca stiati deja ca tortilla si chipsurile de cartofi nu intra in categoria mancare sanatoasa. Au grasimi prajite, gazduiesc substante chimice toxice (acrylamide) si, daca mai au si arome, contin monoglutamat de sodiu. Ceea ce inseamna reteta obezitatii.
Cum poate monoglutamatul sa produca obezitate? Ca aspartamul, monoglutamatul de sodiu este o excitotoxina, o substanta care suprastimuleaza neuronii pana la punctul degradarii acestora si, in cele din urma, ii omoara. Oamenii nu au o bariera in hipotalamus, ceea ce le permite excitotoxinelor sa intre in creier si sa faca rau. Conform studiilor efectuate pe animale, monoglutamatul de sodiu creeaza o leziune in hipotalamus care este asociata dezvoltarii anormale, inclusiv obezitate, statura scunda si probleme de reproducere. 
O caracteristica a obezitatii induse de excitotoxine este faptul ca nu pare sa depinde de consumul de alimente. Asa se explica de ce unii oameni nu pot sa scape de obezitate prin dieta. 
Monoglutamatul de sodiu (MSG) este un ingredient sintetizat dintr-un aminoacid, utilizat in multe alimente. In aproape tot ce gasim ambalat la supermarket, de fapt. El, desi extrem de periculos, da un gust bun mancarii si este foarte ieftin, ca si zaharul.
Chiar si preparatele pentru copii pot contine aceasta otrava. Tineti insa minte, ca sugarii si copiii sunt de patru ori mai sensibili ca adultii la efectele toxice ale acestei substante toxice. Sa nu uitam si ca MSG creeaza dependenta. 
Monoglutamatul de sodiu se ascunde in spatele a 25 de nume, precum bulion, cazeina, hidrolizat, autolizad, aroma de fum, potentator de aroma sau gust, gelatina, extract de drojdie, proteina vegetala hidrolizata, cazeinat de sodiu sau potasiu, proteina texturata, gelatina, sirop de orez sau de orez brun si multe altele, ceea ce il face extrem de dificil de identificat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre monoglutamat de sodiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre msg

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0