Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Probleme, sentimente si comportamente care arata ca va indreptati spre divort

Probleme, sentimente si comportamente care arata ca va indreptati spre divort
Desi rezolvarea problemelor si reinnodarea unei relatii aflate in dificultate este, de obicei, ceea ce ne dorim cu totii, uneori este mai intelept sa stii cand sa renunti. Oricat de greu ar fi, uneori nu se mai poate face nimic si divortul este singura optiune pentru a-ti continua viata in liniste. Iata cateva probleme si comportamente care arata ca va indreptati spre divort.


Bryce Kaye, psiholog si autor specializat pe problemele cuplurilor unite prin casatorie, spune ca "zilele unei casnicii sunt numarate din momentul in care unul dintre soti pune pe tapet problemele pe care le au, ca si cuplu. Cu cat trece mai mult timp dupa acest moment, fara ca nici unul dintre soti sa faca vreun efort de a rezolva ceva, cu atat sunt mai mici sansele ca cei doi sa ramana impreuna".

Cuplurile casatorite aflate in pragul divortului nu mai au nimic in comun, nu ii mai leaganimic, cei doi parteneri sunt deconectati unul de celalalt. "Daca nu mai petreceti timp impreuna si, mai grav, te simti mai relaxata si mai usurata ca nu trebuie sa stai cu el, atunci inseamna ca deja te-ai indepartat, cel putin mental, de casatoria care va unea", spune un alt psiholog, subliniind ca asta e unul din primele comportamente care semnalizeaza divortul de mai tarziu.

Un alt semn este atunci cand unul din soti aduce in discutie, in mod repetat, o anumita problema, cere ajutorul si isi exprima convingerea ca daca mariajul nu poate continua daca nu incearca amandoi sa o rezolve, iar celalalt refuza. Incercarea unui partener de a rezolva singur problemele din casnicie nu este sortita succesului. In general, daca a trecut un an si nu s-a inregistrat nici un progres in ceeea ce priveste rezolvarea problemelor sau viata de cuplu, atunci divortul e singura iesire.

Unul din cele mai importante aspecte dintr-o casatorie este respectul mutual. Atunci cand respectul pentru partenerul de viata dispare, atunci cand unul din soti se simte in permanenta respins si indepartat, atunci casatoria este in pericol, iar cei doi in prag de divort. O astfel de casatorie devine toxica, pentru ca sotii nu se mai inteleg, iar toate discutiile lor sunt certuri neterminabile.

O casatorie care merge struna implica neaparat ca amandoi sotii sa se comporte ca o echipa in mai toate aspectele vietii de cuplu: de la treburile casnice, cresterea copiilor, pana la sprijinirea celuilalt in plan profesional.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.59 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cuplu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre casatorie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probleme

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre divort

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0