Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dulceata de capsuni

de Ana-Maria Tudor la 2015-06-09
Dulceata de capsuni
Stiu ca si voi abia asteptati acest sfarsit de saptamana, care pare sa nu prea tina cu noi si vrea sa ne tina in casa. Si daca tot stam in casa, macar sa stam cu spor, nu-i asa?


Daca nu aveti alte planuri "culinare", reteta acestui weekend, sau chiar a acestui sezon as avea curaj sa spun, este dulceata de capsuni.

Cum sa faceti o dulceata de capsuni altfel:

Ingrediente pentru dulceata de capsuni:

- 3 kilograme de capsuni
- 1,2 kilograme zahar
- 1 lamaie
- 100 mililitri de rom brun

Mod de preparare:

Spalati bine capsunile, indepartati coditele si asezati-le intr-un vas adanc. Adaugati zaharul si lasati vasul la frigider pana a doua zi.

Apoi, separati fructele de zeama lasata, radeti coaja de lamaie si apoi stoarceti lamaia. Atat coaja razuita, cat si zeama de lamaie, adaugati-le peste zeama lasata peste noapte de capsuni si lasati-le sa fiarba la foc mic, timp de 40 de minute.

Amestecati compozitia pana se omogenizeaza, iar dupa 20 de minute adaugati fructele si esenta de rom. Amestecati in continuare inca aproximativ 20 de minute.

Timpul total de preparere este de aproximativ 80 minute

Intre timp, puneti cateva borcane (in care vreti sa depozitati dulceata) la cuptor, sa se incalzeasca. Cand dulceata devine omogena, puneti-o la borcane, sigilati-le bine, intoarceti-le cu capul in jos si acoperiti-le cu un prosop de bucatarie.

Recomandare: serviti abia dupa racire, dupa minim 24 de ore. Cei mici vor fi incantati! Pofta buna!

Dar ce ziceti de o tarta cu gem de capsuni?



Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre capsuni

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016