Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

De ce e buna ciocolata cruda

De ce e buna ciocolata cruda
De ce e buna ciocolata cruda

Din cauza metodelor de procesare nesanatoase, ciocolata si-a castigat reputatia de "junk food". Desi batoanele de ciocolata de pe rafturile supermarketurilor nu sunt bune pentru tine, ciocolata neagra, cruda, organica are nenumarate beneficii si intra chiar in categoria superalimentelor. Dar stii si de ce este atat de buna?


Vechii mayasi se refereau la cacao, forma cruda, neprocesata a ciocolatei ca fiind „mancarea zeilor”. Iar operele lor de arta includ oameni band cacao si forme de pastaie de cacao sunt sculptate in piatra templelor lor. Acestia cresteau arbori de cacao in propriile gradini.
Cand cacaoa este procesata in ciocolata, ceea ce se intampla in zilele noastre, aceasta isi pierde multe dintre beneficiile potentiale pentru sanatate, din cauza temperaturii inalte folosite la prajire si a substantelor chimice adaugate in timpul procesarii, laolalta cu mult zahar. Cacaoa cruda este bogata in vitamine si minerale esentiale, dar si in antioxidanti. 
Ciocolata organica are magneziu, sulf, zinc, fier, cupru, potasiu, mangan si calciu. Dar si vitaminele B1, B2, B3, B5, B8 si E si este si o sursa de proteine si fibre.
Grasimile din cacaoa cruda includ acidul oleic, o grasime monosaturata care se gaseste si in uleiul de masline si de nuca de cocos, plus grasimi saturate de care organismul are nevoie pentru a functiona normal.
Cateva beneficii cunoscute prezentate de cacaoa cruda:
- boabele de cacao sunt bogte in polifenoli numiti flavonoizi care au proprietati antioxidante. De fapt, ele contin de opt ori mai multi antioxidanti decat capsunile. Studiile arata ca antioxidantii protejeaza celulele si lupta cu radicalii liberi ce duc la imbatranire,

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Gramatica - Fise de lucru rezolvate pentru clasa a VIII-a


Ghid complet de pregatire pentru un punctaj maxim la limba romana – gramatica – din cadrul Evaluarii Nationale clasa a VIII-a Culegerea de fise si teste pe care ti-o propunem acum urmareste familiarizarea elevilor cu formatul cerintelor de examen recapitularea materiei din programa de examen in timp util ...

Oferta Speciala
valabila 48h
- flavonoizii pot contribui si la sanatatea inimii. Ei au fost asociati cu imbunatatirea circulatiei, scaderea tensiunii arteriale si reducerea depunerilor de pe artere. Mineralele din cacao contribuie si la sanatatea sistemului cardiovascular,
- teobromina, un alkanoid prezent in cacao, a fost asociat stimularii sistemului nervos central, furnizandu-i organismului energie. Cacaoa contine si PEA care influenteaza reactiile la nivelul creierului exact ca atunci cand ne indragostim. Cacaoa creste productia de serotonina ceea ce diminueaza starile de depresie,
- continutul de serotonina al ciocolatei explica si de ce cantitati mari de ciocolata se mananca iarna, comparat cu oricare alt anotimp. Pe masura ce multi oameni devin deficienti de vitamina D in lunile de iarna, din cauza lipsei de expunere la lumina soarelui, ciocolata ii poate ajuta sa se echilibreze,
- un studiu publicat in British Medical Journal a conchis ca o doza zilnica de ciocolata neagra (cu un continut de polifenoli echivalent a 100 de grame) poate reduce riscul atacului de cord sau cerebral la persoanele cu sindrom metabolic. 
 
Sursa: http://www.thealternativedaily.com/
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cacao

Spune-ne opinia ta despre "De ce e buna ciocolata cruda"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


5 + 7 =

Cele mai citite articole

Stim ca e important sa mancam bine, insa care sunt regulile de respectat in cazul in care discutam ...
Noua sefa a Fondului Monetar International (FMI), Kristalina Georgieva, a transmis un mesaj serios ...
Pastele pot reprezenta o solutie foarte buna de mancare pentru cina, iar simplitatea procesului de ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nimeni nu va fi realmente sanatos band 6 cafele pe zi, poate doar daca le bea in cescute de 50-60 ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0