Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta zilei: Sufleu de portocale

Reteta zilei: Sufleu de portocale
Ce-ati zice sa preparam astazi un sufleu de portocale? Este un desert gustos si apetisant. Incearcati acest sufleu de portocale si in mod sigur il veti prepara si cu alta ocazie.


Sufleul este una din retetele traditionale ale bucatariei franceze. Denumirea vine din verbul francez “souffler” ce semnifica “a sulfa”, “a umfla”.
Sufleul de portocale este desertul perfect. Se prepara foarte repede si nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Secretul este sa coci sufleul la foc mic, sa nu deschizi cuptorul in timpul coptului si nici in primele 5 minute dupa ce este gata si ai inchis focul.
Sufleurile au o consistenta pufoasa datorita albusurilor care intra in compozitia lor. Sufleul trebuie servit imediat ce este gata, altfel “se lasa” si nu mai are acelasi aspect.
Sfat: Foloseste oua proaspete, la temperatura camerei (asta este o regula generala pentru orice desert).
Pentru aceasta reteta de sufleu de portocale vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 150 g zahar;
- coaja rasa de la o portocala;
- 150 g nuca macinata;
- 5 oua;
- zeaama de la o jumatate de lamaie;
- 20 g unt.
Sufleu de portocale - modalitate de preparare
Bate spuma galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste; adauga apoi coaja de portocala, zeama de lamaie, nuca macinata si albusurile batute spuma.
Se unge o tava cu unt, se toarna compozitia si se introduce in cuptor sa se coaca timp de 30-40  de minute.
Sufleul de portocale se serveste fierbinte, indata ce este scos din cuptor.
Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.92 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reteta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desert

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0