Colorantii alimentari artificiali nu imbunatatesc gustul alimentelor, ci le ofera nuante cat mai imbietoare, pentru a-i atrage pe copii.
Cercetatorii au descoperit ca substantele folosite in industria alimentara duc la cresterea hiperactivitatii la copii, provocand totodata si tulburari de comportament.
Mai mult decat atat, colorantii alimentari sunt asociati cu deficienta de concentrare (ADHD). Ei sunt prezenti si in mancarea de tip fast-food, multe asociatii ale consumatorilor solicitand interzicerea de a mai fi utilizati in produsele alimentare. Astfel de toxine se gasesc in sucurile carbogazoase, dulciuri, chipsuri, in condimente si chiar in unele tipuri de branza. Printre colorantii cei mai periculosi se numara tartrazina, ea colorand alimentele in galben.
Colorantii albastri si verzi sunt asociati cu cancerul la vezica urinara, dupa cum au aratat testele pe sobolani, cei rosii duc la aparitia tumorilor tiroidiene, iar cei galbeni au legatura cu tumori ale rinichilor si glandelor suprarenale. Aceste substante sunt prezente in alimentele procesate, dar cea mai mare problema este ca sunt intalniti si in dulciuri (briose, bomboane, acadele, prajituri).
Scopul este ca aceste alimente sa fie atragatoare si sa-i imbie pe copii sa le consume.
Iata care sunt cei mai periculosi coloranti alimentari care ii afecteaza pe copii:
E102 - Tartrazina: este un colorant care se gaseste in bomboane, acadele, bauturi racorioare si este considerat a avea actiune cancerigena.
E104 - Galben de chinolina: este utilizat ca si colorant galben pentru inghetate, dropsuri, prafuri de budinca si poate provoca dureri abdominale si indigestie.
E110 - Galben FCF: intra in componenta bauturilor carbogazoase de culoare galbena dar si in dulciurile care au culoare galben-portocalie (dropsuri, prafuri de budinca, snack-uri). Poate duce la aparitia tumorilor renale.
E122 - Azorubina: este un colorant rosu, folosit la jeleuri si dulciuri, care este cancerigen.
E123 - Amarant: aceasta substanta se intalneste in mezeluri si icre si poate produce astm si cancer.
…si lista poate continua. Noi va sfatuim sa limitati consumul de dulciuri intens colorante si sa ii oferiti copilului deserturi preparate in casa.
Alergii, dereglari hormonale, tulburari hepatice, boli intestinale, cancer - toate aceste afectiuni au la baza alimentele imbibate cu aditivi nocivi, pe care le consumam cu inconstienta zi de zi. Ne otravim singuri cu stabilizatori, coloranti, emulgatori, spumanti, indulcitori si conservanti periculosi care se gasesc din abundenta in produsele din comert. Descopera care sunt cele mai periculoase E-uri si care sunt efectele ingerarii acestor substante asupra organismului!
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!