Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rodia, fruct excelent in sezonul rece. Top 4 beneficii pentru sanatate

de Alina Ilie la 2020-12-07
Rodia, fruct excelent in sezonul rece. Top 4 beneficii pentru sanatate
Rodia trebuie consumata cat mai des in special in sezonul rece deoarece are o concentratie mare de antioxidanti. Acest fruct poate fi inclus in dieta in mai multe moduri: in starea sa naturala, in salate si deserturi, dar mai ales sub forma de suc. In cele ce urmeaza, iata beneficiile pe care le ofera sanatatii:


Reduce durerile articulare

Artrita reumatoida este o boala frecventa ce afecteaza articulatiile si care se agraveaza odata cu inaintarea in varsta. Inflamatia se localizeaza la nivelul articulatiilor soldului, genunchilor si coloanei vertebrale, producand durere si disconfort in timpul miscarii.

Rodiile se afla pe lista remediilor naturale pentru artrita, deoarece sunt o sursa de antioxidanti numiti flavonoli, care actioneaza ca agenti antiinflamatori in organism.

Combate cancerul

Cand vine vorba de cancer, tot mai multe cercetari arata ca semintele de rodie sunt un aliment puternic pentru combaterea acestei boli crunte. Rodia s-a dovedit a exercita efecte antitumorale asupra diferitelor tipuri de celule canceroase.

Studiile multiple arata ca extractele de rodie inhiba proliferarea celulelor cancerului de san. Mai mult, uleiul din seminte de rodie contine acid punicic, un acid gras polinesaturat omega-5 care inhiba proliferarea cancerului de san.

Imbunatateste sanatatea inimii

Inflamatia joaca un rol semnificativ in patogeneza bolilor cardiovasculare. Sucul de rodie contine diferite tipuri de antioxidanti si polifenoli bioactivi care promoveaza sanatatea cardiovasculara. Un studiu a demonstrat ca a scazut tensiunea arteriala in mod natural dupa numai doua saptamani de consum zilnic.

Un studiu publicat in revista Atherosclerosis confirma faptul ca rodia poate preveni ingrosarea progresiva a arterelor coronare cauzata de acumularea de grasimi (ateroscleroza).

Sucul de rodie contine un nivel mai ridicat de antioxidanti fata de alte sucuri de fructe si poate bloca sau incetini acumularea colesterolului in arterele persoanelor care prezinta un risc crescut de boli de inima.

Combate infectiile bacteriene

Rodia a fost folosita din timpuri stravechi pentru a trata mai multe afectiuni, inclusiv infectii parazitare si microbiene, diaree, ulcere, afte, hemoragii si complicatii respiratorii. Rodiile contin sute de compusi bioactivi diferiti, incluzand acidul elagic, acidul punicic, flavonoidele, antocianinele, flavonolii estrogenici si flavonele.

Sursa: draxe.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.92 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0