Ulei de arbore de ceai
Uleiul din arbore de ceai este cunoscut pentru proprietatile sale antimicrobiene si antifungice.
Un studiu din 2007 sugereaza ca uleiul de arbore de ceai este un tratament eficient pentru tratarea cosurilor. Pune pe o discheta demachianta 3 picaturi de ulei si curata tenul de impuritati.
De asemenea, mai este folosit in tratarea taieturilor, arsurilor, zgarieturilor, intepaturilor de insecte.
Ulei de lavanda
Uleiul de lavanda este considerat o alternativa naturista pentru tratamentele conventionale in cazul afectiunilor pielii. Gratie proprietatilor antimicrobiene si antioxidante, calmeaza si hraneste pielea, reduce aparitia petelor si cicatricilor cauzate de acnee. Alte beneficii de ulei de lavanda includ capacitatea sa de a reduce stresul si anxietatea, care sunt asociate cu acnee la adulti. Mai mult, tot datorita proprietatile terapeutice, imbunatateste calitatea somnului, promovand astfel o piele sanatoasa si radianta.
Un studiu publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale din Thailanda a constatat ca uleiul de lavanda ofera un efect relaxant, atunci cand este inhalat. Douazeci de voluntari au participat la un studiu care a investigat efectele uleiului de lavanda asupra sistemului nervos central, sistemul nervos autonom si starii de spirit. Rezultatele au aratat ca uleiul de lavanda poate reduce semnificativ tensiunea arteriala, ritmul cardiac si temperatura pielii. Participantii au afirmat ca s-au simtit mult mai relaxati si odihniti dupa inhalarea uleiului de lavanda.
Studiile sugereaza ca exista o stransa legatura intre stres si aparitia acneei, perioadele tensionate crescand productia de sebum (substanta grasa care se amesteca cu celulele moarte ale pielii si bacterii). Prin urmare, uleiul esential de lavanda este un remediu excelent pentru reducerea stresului. Se aplica pe tample, gat sau incheieturi.
Ulei de salvie
Un ester important prezent in salvie numit acetat de linalil, reduce inflamatia pielii si functioneaza ca un remediu natural pentru acnee si iritatii. Regleaza productia de sebum, un factor care este adesea asociat cu eruptiile cutanate. De asemenea, stopeaza raspandirea bacteriilor, amelioreaza stresul si anxietatea si sustine echilibrul hormonal.
Stresul este o cauza majora pentru aparitia acneei, deoarece creste nivelul de cortizol. Un studiu publicat in 2014 in Journal of Phytotherapy Research a constatat ca inhalarea uleiului de salvie reduce nivelul de cortizol cu 36%. Mai mult, cercetatorii au ajuns la concluzia ca salvie are are un efect antidepresiv, imbunatatind starea de spirit.
Un studiu recent publicat in Advances in Dermatology and Allergology a constatat ca este eficient in distrugerea bacteriilor care provoaca infectii ale pielii.
Se poate aplica pe piele ca atare sau se poate dilua cu ulei de jojoba sau ulei de nuca de cocos.
Ulei de ienupar
Nu in ultimul rand, uleiul esential de ieunupar este unul dintre cele mai populare remedii naturale pentru combaterea iritatiile pielii si infectiilor. Dermatologii il prescriu adesea pentru a trata psoriazisul, pruritul, eczemele, bolile de piele.
De asemenea, elimina toxinele din organism care favorizeaza aparitia acneei.
Un studiu din 2005 publicat in Pharmaceutical Development and Technology afirma ca uleiul de ienupar datorita compusilor alfa-pinen, p-cimen si beta-pinen, revigoreaza pielea si distruge bacteriile cauzatoare de acnee si accelereaza procesul de vindecare.
Sursa: draxe.com
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.67
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!