Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uleiuri esentiale care te revigoreaza pe canicula

de Alina Ilie la 2014-06-26
Uleiuri esentiale care te revigoreaza pe canicula
Vara, din cauza caldurii, ne simtim slabite si nu avem energie. Cele 3 uleiuri esentiale prezentate mai jos sunt perfecte pentru acest anotimp. Menta, lavanda si lemongrassul ne ajuta sa depasim starea de oboseala, stimuleaza activitatea cerebrala si ne revigoreaza.


Cele 3 uleiuri esentiale prezentate mai jos ne ajuta sa luptam cu starea de slabiciune, sunt racoritoare si relaxeaza organismul. Este foarte important de stiut ca uleiurile esentiale trebuie diluate inainte de a fi aplicate pe piele.
Ulei de lavanda
Pe langa parfumul dulce si relaxant, uleiul de lavanda are multiple intrebuintari pentru sanatate. Vindeca acneea, entorsele, te scapa de vanatai.
Expunerea indelungata la soare poate provoca arsuri ale pielii, avand uneori consecinte grave. Gratie proprietatilor antiseptice si antiinflamatoare, favorizeaza regenerarea tesuturilor, ajutand la vindecarea arsurile solare.
Pentru a trata arsurile solare imbiba un prospop in apa cu ulei de lavanda si aplica pe zonele dureroase. Cand mergi la plaja poti lua cu tine, in geanta, intr-un recipient un amestec format din apa, ulei de lavanda, ulei de palmier si ulei de aloe vera.
Uleiul este eficient si in caz de tulburari urinare, hipertensiune arteriala si probleme respiratorii. Daca ai nasul infundat adauga 5 picaturi de ulei de levantica intr-un vas cu apa fierbinte si inhaleaza aburii.
Ulei de menta
Pe langa faptul ca are un miros placut, uleiul de menta este utilizat pentru a scapa de senzatia de greata, de problemele de stomac si de mancarimile pielii. Adauga cateva picaturi de ulei de menta intr-un bol cu apa fierbinte si inhaleaza aburii pentru decongestionarea nasului. Si asta nu e tot. Uleiul esential de menta se recomanda si in cazul durerilor in gat sau de cap.
Mentolul te ajuta sa te racoresti. La fel ca uleiul de lavanda, se dilueaza cu apa si apoi se aplica pe corp.
Ulei de lemongrass
Te vei indragosti de mirosul uleiului esential de lemongrass (in traducere, iarba de lamaie). Este extrem de apreciat datorita aromei revigorante si efectului calmant. Solutia diluata se poate aplica pe corp cu un pulverizator.
Poate fi de ajutor pentru cei care doresc sa elimine stresul sau durerile de cap.
Gratie proprietatilor antifungice si antibacteriene, lemongrassul inhiba dezvoltarea bacteriilor si ciupercilor si grabeste vindecarea ranilor.
Fitoterapeutii spun ca aceste uleiuri esentiale sunt bogate in nutrienti importanti si se absorb usor in piele.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre uleiuri esentiale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de menta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de lavanda

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre arsuri solare

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0