2. Crema de galbenele este recomandata in cazul tenului uscat si deshidratat, datorita efectelor sale hidratante si calmante. De asemenea, este un produs cicatrizant, care amelioreaza iritatiile, eficient in tratarea ranilor, a arsurilor si a cuperozei. Este foarte benefica in cazul mastozei chistice, impreuna cu tinctura de coada soricelului. Se unge sanul in sensul acelor de ceasornic, in forma de petala de floare, intai cu cateva picaturi de tinctura de coada soricelului si apoi cu crema de galbenele.
3. Aspirina este un medicament antiiflamator ce previne atacul de cord si alte boli cardiovasculare, previne cancerul de colon, trateaza migrenele, dizolva cheagurile de sange, scade febra; aplicata local calmeaza iritatiile si inflamatiile provocate de intepaturile de insecte.
4. Otetul ne ajuta sa avem un par mai matasos si mai lucios; dupa ce-ti speli parul cu un galbenus de ou, clateste-l cu apa cu otet. Recent s-a descoperit ca otetul scade glicemia, fiind indicat in dieta persoanelor diabetice, scade colesterolul, imbunatateste circulatia sangvina si mai nou cercetarile stiintifice dovedesc ca este util in distrugerea celulelor canceroase.
5. Lamaia este foarte pretioasa pentru sanatatea si ingrijirea trupului. Iata doar o parte dintre beneficiile aduse de lamaie: fluidizeaza sangele; ajuta la eliminarea toxinelor din organism; o cura cu lamai este benefica in tratamentul reumatismului; intareste imunitatea organismului, avand actiune bactericida si antiseptica; amelioreaza durerile de gat; gargara cu lamaie trateaza aftele, respiratia urat mirositoare, inflamatia limbii; indeparteaza punctele negre si usuca acneea; previne matreata; intareste unghiile moi; frectia cu suc de lamaie calmeaza durerile de picioare obosite.
6. Alifia mentolata ajuta in cazul raului de masina, intepaturilor de insecte, urticariei, mancarimilor cauzate de bolile copilariei cum este varicela. De asemenea, alifia mentolata se intrebuinteaza si pentru eliberarea cailor respiratorii in caz de raceala si gripa. Un masaj bland la nivelul capului cu alifie mentolata indeparteaza migrenele.
7. Mierea, bogata in substante nutritive, este un remediu eficient pentru o multime de afectiuni: previne migrenele, are actiune antimicrobiana in special pentru bolile de stomac, trateaza afectiunile renale, gripa si raceala, amelioreaza starile febrile, este un aliment tonic excelent pentru copii si convalescenti etc. Mierea se asimileaza mai bine dizolvata in putina apa calda (NU fierbinte!).
8. Uleiul de masline este ideal pentru prajit. El isi pastreaza valorile nutritionale mai bine decat alte uleiuri. Previne bolile cardio-vasculare, imbatranirea precoce si chiar cancerul. Consumul moderat de ulei de masline amelioreaza efectele depresiei, este un laxativ usor si are rolul de a intari sistemul imunitar. De asemenea, poate fi utilizat in prevenirea caderii parului si pentru hranirea parului deteriorat, dar si pentru hidratarea pielii. Este un bun demachiant, atat al fetei cat si al ochilor.
9. Laptele este un lichid bogat in nutrienti, deosebit de sanatos pentru organism. Acidul lactic si lactoza ii confera epidermei hidratarea optima de care are nevoie. Vitaminele A si E il ajuta sa-si mentina supletea, elasticitatea si catifelarea. Laptele poate fi un bun demachiant, deoarece ajuta la indepartarea impuritatilor. De asemenea, ajuta la tratarea iritatiilor pielii si la ameliorarea arsurilor solare.
10. Ceaiurile sunt extraordinar de utile pentru sanatatea organismului. Ceaiul negru protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, ceaiul verde te energizeaza si inlatura oboseala si stresul, ceaiul rosu previne pietrele la rinichi, ceaiul de tei este cunoscut pentru proprietatile sale calmante, compresele cu ceai de albastrele te scapa de cearcane, ceaiul de musetel curata ranile si dezinfecteaza, ceaiul de salvie combate raceala, ceaiul de paducel calemeaza, relaxeaza si combate tahicardia, ceaiul de menta este benefic in enterocolite, in diaree (fara sa constipe), ceaiul de galbenele combate durerile menstruale etc.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.91
din 5
- 11 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!