Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uleiuri esentiale: elixire ale tineretii si succesului la birou

de SuntFericita.ro la 2019-11-19
Uleiuri esentiale: elixire ale tineretii si succesului la birou
Tu esti cea mai importanta resursa a ta, iar o rutina corecta de ingrijire cu elemente naturale inseamna deopotriva respect de sine si performanta sporita la birou. Cand te gandesti la cresterea productivitatii la locul de munca, cel mai probabil uleiurile esentiale nu iti trec prin minte. Cu toate acestea, ele reprezinta o solutie cu adevarat eficienta in directia cresterii performantelor profesionale si de cariera.


 De ce sunt uleiurile esentiale importante in rutina de ingrijire personala?

Aceste esente miraculoase sunt extracte din plante cu proprietati si calitati intense, antioxidante si de curatare. Ele sunt folosite de mii de ani, iar eficienta lor a fost recunoscuta in urma a numeroase studii. Specialistii spun ca uleiurile esentiale sunt de 50 pana la de 70 de ori mai puternice decat plantele brute din care provin. Acest lucru este justificat si de gradul lor de concetrare. O singura picatura de ulei de menta inseamna echivalentul a 28 de cani de ceai de menta.

 Studii ce sustin valoarea uleiurilor esentiale pentru cresterea productivitatii

Compania Takasago Corporation din Japonia a realizat un studiu despre modul in care diverse arome pot influenta precizia dactilografilor. Rezultatul a fost neasteptat. S-a constatat ca un procent de 54% dintre participanti a comis mai putine greseli atunci a miros aroma de lamaie; 33% a comis mai putine greseli cand a mirosit iasomie si un procent de 20% a efectuat mai putine erori cand a fost expus la uleiul esential de lavanda.

 

Un alt experiment condus de o asistenta medicala de la Universitatea din Vanderbilt a dezvaluit cateva concluzii uimitoare. Dupa o perioada de 30 de zile in care au fost difuzate uleiuri esentiale pure in cadrul unei clinici, 41% din personalul medical care declarase un stres foarte mare din cauza locului de munca, a scazut la doar 3%.

 

Top 3 uleiuri esentiale terapeutice pentru stimularea productivitatii la birou

 1. Ulei esential de lavanda.

Linalool-ul, ingredientul numarul 1 al lavandei, calmeaza nervii si stresul emotional, combate depresia si tensiunea nervoasa. Lavanda functioneaza excelent in tandem cu uleiul esential de menta pentru calmarea durerilor de cap si a migrenelor.

 2. Ulei esential de menta.

Mentolul proaspat sustine atentia si puterea de concentrare, revitalizeaza plamanii, deschide caile respiratorii si creste aportul de oxigen. Poti aplica in zona tamplelor pentru detensionare.

 3. Ulei esential de lamaie.

Acest tip de ulei sustine concentrarea si are proprietati de curatare spirituala. Amelioreaza furia si starea de anxietate, oferind o stare de bine. In plus, are proprietati antibacteriene si antivirale, ceea ce il face excelent pentru birourile cu trafic mare, pentru ca stimuleaza sistemul imunitar si protejarea organismului.

 

Practic. Cum poti folosi uleiurile esentiale pentru a fi mai productiv la birou?

 Uleiurile esentiale pot fi utilizate intern (o picatura sub limba), ca adaos in alimente, apa sau ceai, pentru sistemele digestiv, renal, respirator etc.

O alta metoda prin care poti beneficia de proprietatile uimitoare ale uleiurilor esentiale este prin inhalare sau difuzare in mediul de lucru. Ele iau contact cu nervii olfactivi ai corpului si cu sistemul limbic.

Acest sistem face conexiunea cu anumite parti ale creierului ce controleaza tensiunea arteriala, ritmul cardiac, respiratia, memoria, nivelul de stres si emotiile.

Aplicat local, o singura picatura de ulei esential este suficienta pentru a stimula fiecare celula din corpul tau.

Cat de rapid actioneaza uleiurile esentiale?

  •   in 22 de secunde ajung la creier
  •   in 2 minute ajung in fluxul din sange
  •   in 20 de minute, fiecare celula din corpul tau este rasfatata de puterile uleiurilor esentiale.

 Te rasfeti. Eficienta si fericire

Nu este intotdeauna usor sa fii o femeie sau un barbat de succes. Dar, cu ajutorul instrumentelor si tehnicilor potrivite, naturale, nu chimice si violente cu sanatatea si corpul tau, poti sa te simti minunat in fiecare zi. In aceasta ecuatie complexa, rolul uleiurilor esentiale este atat de important.  

Trebuie sa stii ca nu toate uleiurile esentiale sunt obtinute si concepute in mod egal. Cele de calitate inferioara contin compusi sintetici si substante toxice, care vor compromite efectul pe care il astepti.

Este critic sa folosesti uleiuri esentiale terapeutice 100% pure si organice, cum sunt formulele Puressentiel de skincare,  ingrijire personala si boost pentru productivitate. Pentru uleiuri esentiale pret avantajos, consulta formulele Puressentiel, incapsulate in cocktailuri gata de utilizare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016